Michelin Sterren bekendgemaakt in theater DeLaMar


Theater DeLaMar was opnieuw de locatie voor de uitreiking van de Michelin Sterren

Uitreiking - Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelin Gids Nederland 2023 bekendgemaakt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De selectie omvat 504 restaurants, waaronder 125 restaurants bekroond met ten minste één ster en 98 Bib Gourmand restaurants. De selectie van dit jaar wordt verrijkt met één restaurant met twee sterren, 17 restaurants met één ster, 4 Groene Sterren en 8 Bib Gourmand restaurants.

“Jaar na jaar verheugen onze inspecteurs en inspectrices zich erop om nieuwe restaurants in Nederland aan te prijzen die kleur geven aan onze gastronomie. Met 18 nieuwe sterrenrestaurants, waaronder 1 restaurant met twee Michelin Sterren, illustreert deze 2023-selectie deze dynamiek” aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelin Gidsen. “Creatief, trouw aan hun roots - lokaal of meer exotisch - open voor andere invloeden of toegewijd aan het uitdenken van de contouren van een meer duurzame gastronomie: de unieke ervaringen die Nederlandse chefs aanbieden, promoten wij met trots bij alle fijnproevers”.

De twee restaurants met 3 Michelin Sterren behouden hun onderscheiding Jonnie Boer van De Librije (Zwolle) en Jannis Brevet van Inter Scaldes (Kruiningen) blijven met hun resaurants de uithangborden van de Nederlandse gastronomie.

Bron: Michelin/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHoreca verspilt 5,6 miljoen minder voedsel

Voedselverspilling – De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2% minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5,6 miljoen kilogram, gooit de sector nog steeds 55,4 miljoen kilo voedsel weg. Dat kost de sector 647 miljoen euro per jaar.

Lees bericht

Gemiddelde NPS Nederlandse restaurantketens is +72

Onderzoek - De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). Het is opvallend dat drie van de vijf meest bezochte ketens een NPS krijgen die lager is dan gemiddeld. De 18- tot 34-jarigen geven gemiddeld een lagere score dan oudere bezoekers.

Lees berichtProblemen RCE passen in dagelijkse routine

Formulenieuws - ‘Business as usual’. Dat is de boodschap die RCE verkondigt aan @FoodClicks naar aanleiding van berichtgeving over omzetdalingen bij Happy Italy en vermeende discussies met de aandeelhouders. “De stappen die de restaurantketen de afgelopen tijd heeft gezet, passen in de dagelijkse routine om de formules te verbeteren.”

Lees bericht

ING voorspelt uitdagend jaar voor de horeca

Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid