Michelin Sterren bekendgemaakt in theater DeLaMar
Uitreiking - Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelin Gids Nederland 2023 bekendgemaakt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De selectie omvat 504 restaurants, waaronder 125 restaurants bekroond met ten minste één ster en 98 Bib Gourmand restaurants. De selectie van dit jaar wordt verrijkt met één restaurant met twee sterren, 17 restaurants met één ster, 4 Groene Sterren en 8 Bib Gourmand restaurants.
“Jaar na jaar verheugen onze inspecteurs en inspectrices zich erop om nieuwe restaurants in Nederland aan te prijzen die kleur geven aan onze gastronomie. Met 18 nieuwe sterrenrestaurants, waaronder 1 restaurant met twee Michelin Sterren, illustreert deze 2023-selectie deze dynamiek” aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelin Gidsen. “Creatief, trouw aan hun roots - lokaal of meer exotisch - open voor andere invloeden of toegewijd aan het uitdenken van de contouren van een meer duurzame gastronomie: de unieke ervaringen die Nederlandse chefs aanbieden, promoten wij met trots bij alle fijnproevers”.
De twee restaurants met 3 Michelin Sterren behouden hun onderscheiding Jonnie Boer van De Librije (Zwolle) en Jannis Brevet van Inter Scaldes (Kruiningen) blijven met hun resaurants de uithangborden van de Nederlandse gastronomie.
Bron: Michelin/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen
Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.
Lees berichtGezonde formule Poké&ZO kiest Sligro als leverancier
Formulenieuws - Poké&ZO is een samenwerking aangegaan met Sligro Food Group. De groothandel is daarmee de totaalleverancier van de vijf Poké&ZO-locaties in Nederland geworden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.
Lees berichtDrie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtBouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart
Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees berichtMcCrispy Old Amsterdam en Chicken Sensation keren terug bij McDonald’s
Formulenieuws – McDonald's en Old Amsterdam laten weten terug te komen met de McCrispy Old. De kipburger zal verkrijgbaar zijn in alle McDonald's restaurants. Eerder was de introductie van de kipburger een groot succes. Ook de Chicken Sensation keert terug bij de restaurantformule.
Lees bericht