Mijn Melk brengt nu ook room voor roomverwerkers


Yvonne Oostdam en ijsbereider Jurgen de Vries van IJssalon de Zoete Inval

Introductie - Mijn Melk introduceert een nieuw product: room. Hiermee breidt het platform voor melkboeren haar portfolio verder uit. De room die Mijn Melk nu aan het assortiment toevoegt is beschikbaar voor roomverwerkers, zoals banketbakkers, patissiers en ijsmakers.

Mijn Melk brengt melk direct van de koe naar de consument. Met de introductie van room kan dit nu ook naar professionele afnemer. Door een vetpercentage van 35% is de room uitermate geschikt voor verwerking in gebak en ijs. Mijn melk is een initiatief van Lely International N.V., bedenker en maker van de mini-zuivelfabriek.

Duurzame aanvulling

De familie Oostdam uit Bodegraven – nu ruim een jaar Mijn Melk-maker – is de eerste boer die de room op de markt brengt. Yvonne Oostdam: “Om halfvolle melk te produceren, romen we de melk altijd af: we halen een deel van het vet eruit. De room die overblijft, krijgt nu ook een goede bestemming. Dat betekent dat we het maximale uit de melk halen en niets hoeven ‘weg te gooien.”

Hoog vetpercentage

Oostdam werkt inmiddels samen met een aantal lokale eindproducenten, zoals een bakkerij en een ijssalon. De room is door het hoge vetpercentage makkelijker te kloppen en blijft daarna langer stijf. De room wordt gescheiden opgevangen en gemaakt op een minimaal vetpercentage van 35%. De room wordt niet gehomogeniseerd en is vrij van verdere toevoegingen.

Jurgen de Vries van IJssalon de Zoete Inval is niet alleen tevreden over de kwaliteit van de room, maar kiest ook bewust voor een lokale leverancier. “Wij gebruikten al de verse melk van de familie Oostdam voor het maken van ons ijs en nu dus de verse room. We weten precies waar het vandaan komt en wanneer de koe is gemolken.”

Platform

Mijn Melk is een platform voor boeren die hart hebben voor koe, natuur en mens. De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk – de “Mijn Melk-makers” – verwerken de melk zelf en verkopen deze direct of via derden aan de consument. De smaak van de melk kan per week en per boerderij verschillen; de genen van de koe, het seizoen en de voeding van de koeien bepalen uiteindelijk de smaak. De verwerking van de melk vindt plaats met behulp van een geavanceerde mini-zuivelfabriek op het erf, welke direct is gekoppeld aan een (of meerdere) melkrobots, die het voor de koeien mogelijk maakt om zelf te beslissen wanneer ze gemolken worden.

Bron: Lely/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Lees bericht
The Amsterdam Coffee Festival blijft inspireren

Vakbeurs – Koffieminnend Nederland kan het hart ophalen op The Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek vormt niet alleen een decor voor de nieuwste koffiemachines en veelal duurzame bonenmelanges, maar is ook een inspiratiebron voor allerhande koffiezettechnieken en smaaktrends.

Lees bericht


Lely lanceert platform Mijn Boerderij voor Mijn Melk

Platform – Lely lanceert een platform dat de korte keten van verse melk in kaart brengt. Op het platform Mijn Boerderij kan de melkdrinker traceren wat er in het glas melk zit, waar de melk vandaan komt - zelfs van welke koeien - en hoe de melk geproduceerd wordt.

Lees bericht

Appèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid