Mijn Melk brengt nu ook room voor roomverwerkers


Yvonne Oostdam en ijsbereider Jurgen de Vries van IJssalon de Zoete Inval

Introductie - Mijn Melk introduceert een nieuw product: room. Hiermee breidt het platform voor melkboeren haar portfolio verder uit. De room die Mijn Melk nu aan het assortiment toevoegt is beschikbaar voor roomverwerkers, zoals banketbakkers, patissiers en ijsmakers.

Mijn Melk brengt melk direct van de koe naar de consument. Met de introductie van room kan dit nu ook naar professionele afnemer. Door een vetpercentage van 35% is de room uitermate geschikt voor verwerking in gebak en ijs. Mijn melk is een initiatief van Lely International N.V., bedenker en maker van de mini-zuivelfabriek.

Duurzame aanvulling

De familie Oostdam uit Bodegraven – nu ruim een jaar Mijn Melk-maker – is de eerste boer die de room op de markt brengt. Yvonne Oostdam: “Om halfvolle melk te produceren, romen we de melk altijd af: we halen een deel van het vet eruit. De room die overblijft, krijgt nu ook een goede bestemming. Dat betekent dat we het maximale uit de melk halen en niets hoeven ‘weg te gooien.”

Hoog vetpercentage

Oostdam werkt inmiddels samen met een aantal lokale eindproducenten, zoals een bakkerij en een ijssalon. De room is door het hoge vetpercentage makkelijker te kloppen en blijft daarna langer stijf. De room wordt gescheiden opgevangen en gemaakt op een minimaal vetpercentage van 35%. De room wordt niet gehomogeniseerd en is vrij van verdere toevoegingen.

Jurgen de Vries van IJssalon de Zoete Inval is niet alleen tevreden over de kwaliteit van de room, maar kiest ook bewust voor een lokale leverancier. “Wij gebruikten al de verse melk van de familie Oostdam voor het maken van ons ijs en nu dus de verse room. We weten precies waar het vandaan komt en wanneer de koe is gemolken.”

Platform

Mijn Melk is een platform voor boeren die hart hebben voor koe, natuur en mens. De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk – de “Mijn Melk-makers” – verwerken de melk zelf en verkopen deze direct of via derden aan de consument. De smaak van de melk kan per week en per boerderij verschillen; de genen van de koe, het seizoen en de voeding van de koeien bepalen uiteindelijk de smaak. De verwerking van de melk vindt plaats met behulp van een geavanceerde mini-zuivelfabriek op het erf, welke direct is gekoppeld aan een (of meerdere) melkrobots, die het voor de koeien mogelijk maakt om zelf te beslissen wanneer ze gemolken worden.

Bron: Lely/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlandse boer Guus lanceert verse biologische grasmelk

Zuivel - Verse grasmelk is uniek in de wereld en boer Guus van De Dobbelhoeve in Udenhout heeft de primeur. Hij geeft zijn koeien, in tegenstelling tot de meeste boeren, zowel binnen als buiten vers, kruidenrijk gras in de lente en de zomer. Hierdoor bevat de melk tijdens dit seizoen meer gezonde Omega 3-vetzuren.

Lees bericht


Mijn Melk: ultraverse melk en room, direct van de koe

Zuivel - Albert Heijn en Picnic werken er mee, maar ook zelfstandige ondernemers en kleine foodserviceketens. Mijn Melk komt direct van de boerderij, zonder tussenstop van een grote melkfabriek. De melk van de koe wordt namelijk direct op de boerderij verwerkt en verpakt in een mini-zuivelfabriek op het erf. Mijn Melk is daardoor niet alleen ultravers, het vertelt ook daadwerkelijk...

Lees bericht


Picnic bezorgt melk van de boer rechtstreeks thuis

Bezorgsuper – Vandaag start online supermarkt Picnic met het direct van de boerderij aan huis bezorgen van halfvolle en volle melk. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Lees bericht


AH brengt Mijn Melk, gepersonaliseerde melk van de koe

Innovaties - Binnenkort staat ‘Mijn Melk’ bij Albert Heijn in het koelmeubel. ‘Mijn Melk’ is gepersonaliseerde melk van geselecteerde koeienfamilies van biologisch melkveebedrijf De Dobbelhoeve van familie Van Roessel uit Udenhout. Agri-techbedrijf Lely in Maassluis ontwikkelde hiervoor een en aan het bedrijf gekoppelde mini-melkfabriek. Het gaat om de zogenaamde ‘Lely Orbiter’, een geautomatiseerde  kleine melkfabriek die direct naast de stal...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid