Mijn Melk introduceert biologische yoghurt


Boer Guus met de yoghurt van Mijn Melk

Introductie – Mijn Melk, een platform voor melkboeren, heeft het assortiment verder uitgebreid met biologische yoghurt. Eerder werd naast dagverse melk ook al room geïntroduceerd.

Boer Guus van De Dobbelhoeve is de eerste melkveehouder die start met de verkoop van volle biologische boerenyoghurt. Deze yoghurt wordt - net als de melk - direct op het erf in een mini-zuivelfabriek verwerkt en aan de supermarkt geleverd. Dit gebeurt binnen 24 uur nadat de koeien zelf besluiten dat ze gemolken willen worden, een moment dat de dieren dankzij geavanceerde melkrobots zelf bepalen.

Lely Orbiter

Die melkrobots waar boer Guus over beschikt is de Lely Orbiter van het agrarische technologiebedrijf Lely Nederland in Maassluis. In Nederland staan er vier Orbiters bij boeren opgesteld. Als eerste van de vier Mijn Melk-makers breidt boer Guus van de Dobbelhoeve zijn assortiment uit met de boerenyoghurt. De mini-zuivelfabriek maakt het mogelijk om de melk en de yoghurt na het melken van de koe binnen 24 uur in de fles te hebben.

Puur

Nadat de koeien van boer Guus gemolken zijn, komt de melk direct terecht in de mini-zuivelfabriek op het erf. Hier wordt de yoghurt verwerkt, aangezuurd en verpakt. ‘Het product is helemaal puur, er wordt niks uit de melk gehaald. De yoghurt behoudt op deze manier het van nature aanwezige vetgehalte uit de melk, die kan per seizoen verschillen.

Verkrijgbaarheid

De yoghurt van boer Guus is verkrijgbaar bij Picnic en lokaal bij PLUS Ammerlaan in Udenhout.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsThe Amsterdam Coffee Festival blijft inspireren

Vakbeurs – Koffieminnend Nederland kan het hart ophalen op The Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek vormt niet alleen een decor voor de nieuwste koffiemachines en veelal duurzame bonenmelanges, maar is ook een inspiratiebron voor allerhande koffiezettechnieken en smaaktrends.

Lees bericht

Lely lanceert platform Mijn Boerderij voor Mijn Melk

Platform – Lely lanceert een platform dat de korte keten van verse melk in kaart brengt. Op het platform Mijn Boerderij kan de melkdrinker traceren wat er in het glas melk zit, waar de melk vandaan komt - zelfs van welke koeien - en hoe de melk geproduceerd wordt.

Lees bericht

Appèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees bericht


Nederlandse boer Guus lanceert verse biologische grasmelk

Zuivel - Verse grasmelk is uniek in de wereld en boer Guus van De Dobbelhoeve in Udenhout heeft de primeur. Hij geeft zijn koeien, in tegenstelling tot de meeste boeren, zowel binnen als buiten vers, kruidenrijk gras in de lente en de zomer. Hierdoor bevat de melk tijdens dit seizoen meer gezonde Omega 3-vetzuren.

Lees bericht

Mijn Melk: ultraverse melk en room, direct van de koe

Zuivel - Albert Heijn en Picnic werken er mee, maar ook zelfstandige ondernemers en kleine foodserviceketens. Mijn Melk komt direct van de boerderij, zonder tussenstop van een grote melkfabriek. De melk van de koe wordt namelijk direct op de boerderij verwerkt en verpakt in een mini-zuivelfabriek op het erf. Mijn Melk is daardoor niet alleen ultravers, het vertelt ook daadwerkelijk...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid