Mijn Melk introduceert biologische yoghurt


Boer Guus met de yoghurt van Mijn Melk

Introductie – Mijn Melk, een platform voor melkboeren, heeft het assortiment verder uitgebreid met biologische yoghurt. Eerder werd naast dagverse melk ook al room geïntroduceerd.

Boer Guus van De Dobbelhoeve is de eerste melkveehouder die start met de verkoop van volle biologische boerenyoghurt. Deze yoghurt wordt - net als de melk - direct op het erf in een mini-zuivelfabriek verwerkt en aan de supermarkt geleverd. Dit gebeurt binnen 24 uur nadat de koeien zelf besluiten dat ze gemolken willen worden, een moment dat de dieren dankzij geavanceerde melkrobots zelf bepalen.

Lely Orbiter

Die melkrobots waar boer Guus over beschikt is de Lely Orbiter van het agrarische technologiebedrijf Lely Nederland in Maassluis. In Nederland staan er vier Orbiters bij boeren opgesteld. Als eerste van de vier Mijn Melk-makers breidt boer Guus van de Dobbelhoeve zijn assortiment uit met de boerenyoghurt. De mini-zuivelfabriek maakt het mogelijk om de melk en de yoghurt na het melken van de koe binnen 24 uur in de fles te hebben.

Puur

Nadat de koeien van boer Guus gemolken zijn, komt de melk direct terecht in de mini-zuivelfabriek op het erf. Hier wordt de yoghurt verwerkt, aangezuurd en verpakt. ‘Het product is helemaal puur, er wordt niks uit de melk gehaald. De yoghurt behoudt op deze manier het van nature aanwezige vetgehalte uit de melk, die kan per seizoen verschillen.

Verkrijgbaarheid

De yoghurt van boer Guus is verkrijgbaar bij Picnic en lokaal bij PLUS Ammerlaan in Udenhout.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlandse boer Guus lanceert verse biologische grasmelk

Zuivel - Verse grasmelk is uniek in de wereld en boer Guus van De Dobbelhoeve in Udenhout heeft de primeur. Hij geeft zijn koeien, in tegenstelling tot de meeste boeren, zowel binnen als buiten vers, kruidenrijk gras in de lente en de zomer. Hierdoor bevat de melk tijdens dit seizoen meer gezonde Omega 3-vetzuren.

Lees bericht


Mijn Melk: ultraverse melk en room, direct van de koe

Zuivel - Albert Heijn en Picnic werken er mee, maar ook zelfstandige ondernemers en kleine foodserviceketens. Mijn Melk komt direct van de boerderij, zonder tussenstop van een grote melkfabriek. De melk van de koe wordt namelijk direct op de boerderij verwerkt en verpakt in een mini-zuivelfabriek op het erf. Mijn Melk is daardoor niet alleen ultravers, het vertelt ook daadwerkelijk...

Lees bericht

Mijn Melk brengt nu ook room voor roomverwerkers

Introductie - Mijn Melk introduceert een nieuw product: room. Hiermee breidt het platform voor melkboeren haar portfolio verder uit. De room die Mijn Melk nu aan het assortiment toevoegt is beschikbaar voor roomverwerkers, zoals banketbakkers, patissiers en ijsmakers.

Lees bericht

Picnic bezorgt melk van de boer rechtstreeks thuis

Bezorgsuper – Vandaag start online supermarkt Picnic met het direct van de boerderij aan huis bezorgen van halfvolle en volle melk. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Lees bericht


AH brengt Mijn Melk, gepersonaliseerde melk van de koe

Innovaties - Binnenkort staat ‘Mijn Melk’ bij Albert Heijn in het koelmeubel. ‘Mijn Melk’ is gepersonaliseerde melk van geselecteerde koeienfamilies van biologisch melkveebedrijf De Dobbelhoeve van familie Van Roessel uit Udenhout. Agri-techbedrijf Lely in Maassluis ontwikkelde hiervoor een en aan het bedrijf gekoppelde mini-melkfabriek. Het gaat om de zogenaamde ‘Lely Orbiter’, een geautomatiseerde  kleine melkfabriek die direct naast de stal...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid