Minder bestellingen en kosten bij Just Eat Takeaway


Just Eat Takeaway wist iets minder orders te verzorgen, maar wel de kosten fors te verminderen

Analyse -Just Eat Takeaway, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste halfjaar minder bestellingen kunnen verzorgen dan een jaar geleden. Door iets hogere bestedingen per bestelling en fors snijden in de kosten heeft het bedrijf toch de winstcijfers aanzienlijk zien verbeteren.

De omzet van Just Eat Takeaway daalde met 6 procent van 2,8 naar 2,6 miljard euro, voornamelijk doordat het aantal bestellingen met 12 procent daalde. Het aantal bestellingen kwam in de eerste zes maanden uit op 450 miljoen, waar het bedrijf vorig jaar nog 509 bestellingen wits te realiseren. Vooral de lockdown van horecabedrijven speelde in die periode een belangrijke rol in het aantal orders. Dat was niet alleen het geval in Nederland, maar in alle landen waarin Just Eat Takeaway actief is.

Voor het bedrijf betekende het eerste half jaar en de orderontwikkelingen dat er een nettoverlies van 258 miljoen euro werd gelden. Afgezet tegen de 3,5 miljard over de eerste zes maanden van 2022 is dat een forse verbetering, maar in dat verlies zat wel een eenmalige afschrijving op het Amerikaanse dochterbedrijf Grubhub. Het bedrijf noteerde een winst vóór aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen van 143 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 134 miljoen in de min.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht
Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid