Minimarkt en takeayay bij Rotterdamse boekhandel Donner


Shopconcept – Bij de Rotterdamse boekhandel Donner kun je voortaan ook boodschappen doen. Boodschappen doen. Op de begane grond van het boekenwalhalla op de Coolsingel is een minimarkt ingericht met verse producten die ambachtelijk zijn bereid door ondernemers uit de buurt.

In de minimarkt zijn producten te vinden zoals tompoucen, appeltaart en saucijzen van Patisserie Holtkamp en kaas van de Kaashoeve. Maar ook het brood van Jordy’s Bakery en de worstenbroodjes, de carrot cake en het bananendadelbrood worden dagelijks vers bezorgd. De koffie die geschonken wordt is van koffiebranderij Man Met Bril. De koffie is to go, maar is ook als zak bonen verkrijgbaar. Verder zijn er chocoladeproducten verkrijgbaar van de Bonte Koe en heeft wijnimporteur en handelaar Theo Bontenbal de beste wijnen liggen. De zuivelproducten verkrijgbaar in de minimarkt worden geleverd door Floating Farm.

Dinner at Donner

Boekhandel Donner is al een aantal jaren actief met een foodaanbod. Zo opende de boekwinkel in 2016 al de deuren van Diner at Donner. Het betrof een lunchzaak met huiskamersfeer op de tweede verdieping van de iconische boekhandel. Afgelopen zomer kwam daar een terras op het Binnenwegplein bij. Met de winter in aantocht en het verwijderen van de terrasstoelen en de sluiting van de horeca als gevolg van de coronamaatregelen, vindt de boekhandel het tijd voor een nieuw concept: een minimarkt waar de verse producten van lokale ondernemers bij elkaar worden gebracht.

Duurzaam concept

Bedrijfsleider Pim Bottema van Donner ziet de minimarkt ook als belangrijk signaal: ‘De lokale ondernemers met kleine winkels hebben het momenteel heel zwaar, zeker in het centrum van Rotterdam. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan hun omzet en kunnen Rotterdammers thuis genieten van écht goede producten.’ Bottema ziet het initiatief ook als antwoord op voedselverspilling en een bijdrage leveren aan verdere verduurzaming: ‘Bij Daily at Donner kunnen we gericht inkopen bij de lokale producenten zelf. Hierdoor verkorten we niet alleen de voedselketen, maar hoeven we ook minder producten te verspillen en weg te gooien.’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kwalitaria krijgt derde locatie in Amsterdam

Formulenieuws – Amsterdam is een Kwalitaria rijker. Na twee vestigingen in Amsterdam-Oost, heeft de cafetariaformule nu een vestiging geopend aan de Hobbemakade in Amsterdam-Zuid. Twee broers zien in de locatie uitstekende mogelijkheden, vooral met bezorging.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid