Minimumleeftijd maaltijdbezorgers Domino’s op 16 jaar


Formulenieuws - Domino’s verhoogt de minimumleeftijd van haar bezorgers naar 16 jaar. Eerder dit jaar in april werd de leeftijd door de pizzaketen al aangepast voor de eigen winkels, maar die minimumleeftijd van de maaltijdbezorgers geldt nu ook voor de aangesloten franchisers.

Het besluit past bij het advies van de arbeidsinspectie aan het kabinet om de leeftijdsgrens van maaltijdbezorgers te verhogen. De afgelopen jaren waren er door Domino’s al maatregelen genomen om de veiligheid van de bezorgers verder te verhogen. Zo werden bezorgers per uur betaald en niet per rit, werd het dragen van een helm verplicht en kregen de bezorgers een (verkeers-) veiligheidstrainingen aangeboden.

Populair

Het bezorgen van maaltijden is een populair bijbaantje. De introductie van de E-bike als vervoermiddel zorgde ervoor dat ook jongeren onder de 16 jaar voor de bijbanen in aanmerking kwamen. Voor de ketens was deze groep jongeren een welkome aanwas, omdat het laten bezorgen niet alleen steeds populairder werd , maar er ook steeds meer bezorgers nodig waren. Maar met de komst van meer jongeren, gebeurde er ook steeds meer ongelukken met bezorgers. Als gevolg van deze zorgwekkende situatie werd daarom door de arbeidsinspectie geadviseerd de leeftijd van de bezorgers te verhogen.

Risico’s

Ondanks de verhoging van de leeftijd blijft Domino’s cursussen aanbieden. Marianne Kemps van Domino’s: “Ieder ongeluk is er één teveel. Daarom moet je blijven kijken wat je kunt doen om de veiligheid te vergroten. Een 16 jarige bezorger heeft net wat meer inzicht en is zich meer bewust van de mogelijke risico’s in het verkeer.”

Zelfoverschatting

Veilig Verkeer Nederland is blij met dit besluit. Woordvoerder Rob Stomphorst: “Minderjarigen zijn niet geschikt om te werken als maaltijdbezorger. Deskundigen onderschrijven dit en een grote meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet jongeren onder de 16 jaar verbiedt om nog als maaltijdbezorger te werken. Er is vaak sprake van zelfoverschatting omdat de hersenen van de minderjarigen nog niet voldoende zijn ontwikkeld om risico's in het verkeer in te schatten.”

1 op de 10 is 15 jaar

Domino’s telt momenteel 295 vestigingen met ruim 9000 medewerkers. Het merendeel is 16 jaar of ouder. 1 op de tien medewerkers is 15 jaar. De mensen worden, nadat de wet is gewijzigd, zoveel mogelijk ingezet op andere plaatsen in het bedrijf.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNew York Pizza wil fors blijven groeien

Formulenieuws – Het jaar 2021 is een prachtig en zeer succesvol jaar voor pizzaketen New York Pizza. Met maar liefst 28 openingen in Nederland, 5 openingen in België en ook nog de acquisitie van 3 ketens in Duitsland was dit het meest succesvolle jaar in de geschiedenis. Maar daar stopt het niet. Onlangs opende de pizzaketen de 250ste locatie in Nederland in Cuijk.

Lees bericht

Domino’s eerste Nederlandse quick serviceketen met Nutri-Score

Formulenieuws - Domino’s start als eerste quick service restaurant met Nutri-Score in Nederland. De keten zet zich volledig in op het transparant maken van de voedingswaarden om consumenten een bewuste keuze te kunnen laten maken. Dat heeft de formule dinsdag bekendgemaakt bij het uitbrengen van het nieuwste eigen trendreport met daarin de meest actuele ontwikkelingen en trends van 2022.

Lees berichtNew York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

Lees bericht

Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid