Minister De Jonge: ‘Horeca waarschijnlijk tot half december dicht’


Politiek – Ondanks het feit dat het met de besmettingsgetallen rond de bestrijding van corona goed gaat, is er nog geen reden voor verregaande versoepeling van de maatregelen.  Minister De Jonge van Volksgezondheid maakte na afloop van een ministerraad over corona bekend dat de sluiting van de horeca waarschijnlijk tot half december gaat duren. Extra maatregelen voor de regio’s zouden niet meer aan de orde zijn.

Zoals we gisteren al meldde, verwacht De Jonge dat bibliotheken, bioscopen en musea vanaf volgende week weer wel open kunnen. Die maatregelen waren voor een periode van twee weken getroffen. Bij de sluiting van de horeca verwachte minister De Jonge aanvankelijk dat deze tot december zouden duren, maar verschuift die termijn nu toch langzaamaan naar half december. Duidelijk is dat het kabinet worstelt met openstelling van de eet- en drinkgelegenheden. Met kerst in aandacht, is het er dus iedereen aan gelegen de huidige richtlijnen goed na te komen en plannen te bedenken voor een gefaseerde opening naar de kerst toe. De kerst is voor de meeste horecabedrijven uiterst belangrijk, maar vraagt ook voorbereiding voor toeleveranciers en groothandels. Opening van de horeca na de kerstperiode zou voor veel bedrijven wel eens uiterst dramatisch kunnen worden.

Vooralsnog richt het kabinet de aandacht vooral op verdere daling van het aantal besmettingen en een gecontroleerde opname van covid-besmette personen in de ziekenhuizen en ic’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: corona horeca

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid