Minister De Jonge: ‘Horeca waarschijnlijk tot half december dicht’


Politiek – Ondanks het feit dat het met de besmettingsgetallen rond de bestrijding van corona goed gaat, is er nog geen reden voor verregaande versoepeling van de maatregelen.  Minister De Jonge van Volksgezondheid maakte na afloop van een ministerraad over corona bekend dat de sluiting van de horeca waarschijnlijk tot half december gaat duren. Extra maatregelen voor de regio’s zouden niet meer aan de orde zijn.

Zoals we gisteren al meldde, verwacht De Jonge dat bibliotheken, bioscopen en musea vanaf volgende week weer wel open kunnen. Die maatregelen waren voor een periode van twee weken getroffen. Bij de sluiting van de horeca verwachte minister De Jonge aanvankelijk dat deze tot december zouden duren, maar verschuift die termijn nu toch langzaamaan naar half december. Duidelijk is dat het kabinet worstelt met openstelling van de eet- en drinkgelegenheden. Met kerst in aandacht, is het er dus iedereen aan gelegen de huidige richtlijnen goed na te komen en plannen te bedenken voor een gefaseerde opening naar de kerst toe. De kerst is voor de meeste horecabedrijven uiterst belangrijk, maar vraagt ook voorbereiding voor toeleveranciers en groothandels. Opening van de horeca na de kerstperiode zou voor veel bedrijven wel eens uiterst dramatisch kunnen worden.

Vooralsnog richt het kabinet de aandacht vooral op verdere daling van het aantal besmettingen en een gecontroleerde opname van covid-besmette personen in de ziekenhuizen en ic’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: corona horeca

Gerelateerd nieuws

Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht


Gelderland stelt 1 miljoen beschikbaar voor getroffen ondernemers

Overheid - De provincie Gelderland gaat ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector extra helpen door 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. De door de coronamaatregelen getroffen bedrijven in deze sectoren kunnen met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning.

Lees bericht


UFS en Orbisk strijden samen tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Unilever Food Solutions (UFS) en voedselafvalmonitor Orbisk gaan gezamenlijk strijden tegen voedselverspilling in de horeca. De samenwerking sluit aan bij Unilevers ‘Future Foods’ plan, dat de milieu-impact van de voedselketen moet verminderen en mensen gaat helpen met de transitie naar gezondere voedingspatronen.

Lees bericht


Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid