Mirjam Karmiggelt nieuwe CEO GS1 Nederland


Mirjam Karmiggelt / Foto bij: Hanneke van Harrevelt fotografie

Benoeming - Het Bestuur van GS1 Nederland benoemt per 1 januari 2021 Mirjam Karmiggelt tot de nieuwe CEO van GS1 Nederland. Zij volgt in die functie Pieter Maarleveld op.

Karmiggelt heeft meer dan 30 jaar werkervaring in de retail, groothandel en logistiek in zowel binnen- als in buitenland. Supply Chain en logistiek lopen daarbij als een rode draad door haar carrière. Vanuit een jarenlange ervaring in consultancy en leidinggevende functies heeft ze een breed netwerk opgebouwd en veel nieuwe businessconcepten ontwikkeld.

GS1 is een onafhankelijke not-for-profit standaardisatieorganisatie. De organisatie ontwikkelt en beheert internationale standaarden voor de identificatie, het vastleggen en delen van gegevens. Van belang is dat het groeiende aantal producten en bijbehorende data om een waterdicht codesysteem vraagt. Ook willen wetgevers en consumenten steeds meer over producten weten, ook een terrein van GS1.

Bij GS1 Nederland zijn meer dan 21.000 bedrijven aangesloten , die gebruikmaken van de standaarden. GS1 Nederland maakt deel uit van de wereldwijde GS1 organisatie. GS1 is in 114 landen actief en wereldwijd zijn er 2 miljoen bedrijven aangesloten bij GS1.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Lean & Green Award voor Salomon en FVZ Convenience

Duurzaamheid – Vion Food Service en haar twee zusterbedrijven Salomon FoodWorld en FVZ Convenience hebben op basis van het terugdringen van de CO2-uitstoot de toekenning gekregen van de Lean & Green Award.  De bedrijven wisten de uitstoot in het logistieke proces met bijna 25% te verminderen.

Lees bericht


GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht

Dick Roozen volgt Guus Slik op in GS1 bestuur

Benoeming - Superunie directeur Dick Roozen volgt Guus Slik op in het bestuur van de standaardisatieorganisatie GS1 Nederland. In deze rol wordt hij medeverantwoordelijk voor de strategische koers en het bepalen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland. Roozen is al jaren pleitbezorger van de noodzaak van een betere kwaliteit van productinformatie. GS1 speelt met GS1 Data Source - dé centrale...

Lees bericht

Versketens starten platform Fresh Upstream

Platform – Nederlandse versketens zijn begonnen met het uitwisselen van data en hebben daarvoor een versplatform voor in het leven geroepen. Met de oprichting van het platform Fresh Upstream willen de partijen de samenwerking verder optimaliseren. De initiatiefnemers zijn GroentenFruit Huis, FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie), LTO Nederland (Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland. Samen met GS1 Nederland willen zij een de...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid