Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over


Het menu bij Frittenwerk draait vooral om het Canadese snackklassieker poutine / Foto bij: Valora/Kieper FilmFotografie

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Met Frittenwerk als gevestigd merk wil Valora een nieuwe markt voor het bedrijf aanboren. Net als in Nederland groeit het fastcasualsegment ook in Duisland. De oprichters van Frittenwerk zijn er van overtuigd dat de overname per 1 juli gaat zorgen voor een snellere groei van de keten. Het oprichtersteam blijft ook werkzaam binnen de organisatie.

Poutine

Frittenwerk is sinds 2014 in Duitsland actief en kent als basis de Canadese snackklassieker poutine, een gerecht bestaande uit friet bedekt met stukjes wrongel (kaasstremsel). Het horecaconcept wist ook tijdens corona de omzet overeind te houden en breidde tijdens de pandemiejaren uit met 12 nieuwe locaties. Deze uitbreiding kan nu in samenwerking met Valora worden versneld. Valora is van plan het netwerk, dat momenteel 27 locaties heeft, tegen 2025 te verdubbelen. Vorig jaar behaalde de keten een omzet van 23 miljoen euro.

Logische stap

Het Frittenwerk is momenteel vooral te vinden in de binnensteden, maar ook in winkelcentra en op treinstations in grote en middelgrote Duitse steden. De meeste restaurants van Frittenwerk worden zelfstandig gerund en ruim een ​​vijfde wordt geëxploiteerd door particuliere en institutionele franchisepartners. "De overname van Frittenwerk is een logische stap in de uitbreiding van onze op groei gerichte multi-format strategie", aldus Michael Mueller, CEO van de Valora Group.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees berichtBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

Valora komt met houten, onbemand gemaksconcept

Buitenland – Valora, de groep waaronder ook bakkerijformule BackWERK valt, is in Zwitserland op diverse plaatsen actief met 24/7 onbemande winkelconcepten. De nieuwste onbemande locatie onder de naam ‘avec-box’ opent in Oberohringen bij Winterthur, een uitvoering in hout.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid