‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’


Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Ook persdienst het ANP heeft gemeld dat bronnen rondom het kabinet de wens voor verdere versoepelingen bevestigen. Nog niet bekend is wat het sluitingstijdstip wordt voor de horeca en de cultuursector. Op dit moment moeten de cafés, restaurants en theaters om 22.00 uur dicht. Discotheken zijn nu veelal dicht omdat de huidige beperkingen van de anderhalvemeterregel en een zitplaats niet werkt voor dit type horeca. Bij verdere versoepeling van de regels zouden mensen in een café bijvoorbeeld niet meer hoeven zitten.

Maar volgens het ANP is het kabinet van plan ook de anderhalvemeterregel te laten vervallen. Net als de regel dat mensen een vaste zitplaats moeten hebben. Als dat het geval is, ontstaan er wel mogelijkheden voor de nachthoreca. Eventueel zou er dan nog wel een beperking gelden voor de locaties van maximaal 500 personen.

Verder is het kabinet van plan om het advies om thuis te werken te laten vervallen. Ook de regel om maximaal vier mensen in een thuissituatie te ontvangen zou dan van tafel gaan. Bovendien zou de evenementen sector binnen afzienbare tijd open kunnen met de 1G-regel. Dat houdt in dat alle bezoekers binnen kunnen die van tevoren een coronatest hebben laten afnemen.

De ministerraad moet nog vergaderen over de maatregelen en ook het OMT moet nog advies uitbrengen. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft in ieder geval al eerder laten weten ‘voorzichtig optimistisch’ te zijn.

Als alle versoepelingen doorgaan, kunnen veel horecabedrijven weer ondernemen zoals zij graag willen. De opstart zal nog best een aantal uitdagingen vragen, maar de afgelopen twee jaar heeft geleerd dat de sector snelle veranderingen goed aankan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht


Villa Massa sponsor van ‘Highest Climber Award’

Restaurant – Villa Massa Limoncello is sponsor van de prijs voor het restaurant dat het snelst is gestegen op de lijst van ‘Worlds 50 Best Restaurants 2022’. Deze prestigieuze prijzen in de wereld van de gastronomie worden op 18 juli in Londen uitgereikt.

Lees bericht


Kick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht


Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht

CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid