‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’


Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Ook persdienst het ANP heeft gemeld dat bronnen rondom het kabinet de wens voor verdere versoepelingen bevestigen. Nog niet bekend is wat het sluitingstijdstip wordt voor de horeca en de cultuursector. Op dit moment moeten de cafés, restaurants en theaters om 22.00 uur dicht. Discotheken zijn nu veelal dicht omdat de huidige beperkingen van de anderhalvemeterregel en een zitplaats niet werkt voor dit type horeca. Bij verdere versoepeling van de regels zouden mensen in een café bijvoorbeeld niet meer hoeven zitten.

Maar volgens het ANP is het kabinet van plan ook de anderhalvemeterregel te laten vervallen. Net als de regel dat mensen een vaste zitplaats moeten hebben. Als dat het geval is, ontstaan er wel mogelijkheden voor de nachthoreca. Eventueel zou er dan nog wel een beperking gelden voor de locaties van maximaal 500 personen.

Verder is het kabinet van plan om het advies om thuis te werken te laten vervallen. Ook de regel om maximaal vier mensen in een thuissituatie te ontvangen zou dan van tafel gaan. Bovendien zou de evenementen sector binnen afzienbare tijd open kunnen met de 1G-regel. Dat houdt in dat alle bezoekers binnen kunnen die van tevoren een coronatest hebben laten afnemen.

De ministerraad moet nog vergaderen over de maatregelen en ook het OMT moet nog advies uitbrengen. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft in ieder geval al eerder laten weten ‘voorzichtig optimistisch’ te zijn.

Als alle versoepelingen doorgaan, kunnen veel horecabedrijven weer ondernemen zoals zij graag willen. De opstart zal nog best een aantal uitdagingen vragen, maar de afgelopen twee jaar heeft geleerd dat de sector snelle veranderingen goed aankan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING voorspelt uitdagend jaar voor de horeca

Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Michelin Sterren bekendgemaakt in theater DeLaMar

Uitreiking - Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelin Gids Nederland 2023 bekendgemaakt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De selectie omvat 504 restaurants, waaronder 125 restaurants bekroond met ten minste één ster en 98 Bib Gourmand restaurants. De selectie van dit jaar wordt verrijkt met één restaurant met twee sterren, 17 restaurants met één ster, 4 Groene Sterren en 8 Bib Gourmand restaurants.

Lees bericht

Appèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht


Het Laatste Tafeltje nu als Do It Yourself (DIY) platform

Techniek - Sinds 2017 brengt Het Laatste Tafeltje horecazaken en gasten bij elkaar. Het platform telt ruim 100.000 gebruikers en zorgt hiermee voor extra gasten op de minder drukke dagen en specifieke tijden. Nu introduceert Het Laatste Tafeltje een Do It Yourself (DIY)  horeca marketingconcept waarbij algehele vrijheid en gebruiksgemak voor zakelijke klanten centraal staan.

Lees bericht

Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid