Mogelijke overname Gorillas door Getir


Getir opende in Rotterdam een artstore om beter in het straatbeeld te passen met de bezorglocatie / Foto bij: Tycho Muller

Flitsbezorging  - Persbureau Bloomberg meldt op basis van verschillende bronnen een mogelijke overname van Gorillas door Getir. Beide flitsbezorgers zijn in Nederland actief.

Bloomberg meldtop basis van berichtgeving van andere media dat het in Istanbul gevestigde Getir in gesprek is over een overname van zijn Duitse rivaal. De combinatie die dan ontstaat zou de steun hebben van investeerders Mubadala Investment en Sequoia Capital.

Flitsbezorging is nu nog een geldverslindende activiteit voor veel investeerders. Nu de rente oploopt wordt steeds meer gekeken naar de winstgevendheid van die activiteiten. Consolidatie en schaalgrootte spelen daardoor een steeds grotere rol.

Bron: Bloomberg/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Getir moet supermarkt van gemeente Amsterdam sluiten

Flitsbezorging - Amsterdam wil dat Getir de tot supermarkt omgebouwde darkstore in de Eerste Jacob van Campenstraat toch sluit. De flitsbezorger bouwde de locatie in juli om in een zaak waar je als consument ook boodschappen kunt doen, om zodoende aan de gemeentelijke eisen te voldoen. Maar de gemeente blijft van mening dat de vestiging geen echte supermarkt is.

Lees bericht

Plantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Lees bericht


‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht

Gorillas introduceert BettaF!sh in Nederland

Introductie –  De Duitse startup BettaF!sh heeft flitsbezorger Gorillas in Nederland gekozen voor de introductie het plantaardige tonijnalternatief. De TU-NAH is een product gebaseerd op basis van zeewier en tuinbonen, 100% plantaardig en geproduceerd zonder soja of tarwe.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid