Mondelēz op schema met duurzaamheidsdoelstelling 2025


Duurzaamheid – Mondelēz International zet enorme stappen in het realiseren van de doelstellingen om de productie en grondstoffen verder te verduurzamen en het assortiment aan te laten sluiten op meer verantwoord snacken. Het bedrijf ligt of op schema of voor op de doelstellingen, maar loopt in ieder geval op schema voor ambitieuze doelstellingen voor 2025.

De geboekte resultaten werden afgelopen vrijdag bekend gemaakt Snacking Made Right Report over 2019. Daaruit bleek dat eind 2019 inmiddels 63% van het cacaovolume van de chocolademerken afkomstig is van duurzame sourcing via het programma Cocoa Life. Tenopzichte van 2018 is dat een stijging van 20%. Ook bij de gewassen boekte het bedrijf vooruitgang. Zo komt vanuit het duurzaamheidsprogramma Harmony 65% van de tarwe voor de in Europa geproduceerde koekjes uit Europa. Ook bij de verpakkingen vooruitgang. Volgens het rapport  is 93% van de verpakkingen recycleerbaar; het bedrijf wil uiteindelijk 100% bereiken.

Mondelēz International meldde tevens dat portiecontrole snacks binnen vijf jaar minstens 20% van de netto-omzet gaan vertegenwoordigen. Verder zal binnen vijf jaar de CO2-uitstoot met 10% dalen met behulp van Science-based targets, waarbij de focus ligt op bescherming en herstel van de wouden. Het bedrijf laat weten dat het programma onverkort wordt doorgezet ondanks de wereldwijde COVID-19 pandemie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Seenons wil grondstoffen uit restafval redden

Afval – Start-up Seenons wil de wereld afvalvrij maken, te beginnen in Nederland. Het it-bedrijf is van plan bedrijven, logistieke partners, gemeentes en afvalverwerkers met een app bij elkaar te brengen om op die manier een fijnmazige afvalinzameling en -scheiding te realiseren. Met de inzet van deze app wil men stap voor stap naar een circulaire economie toewerken.

Lees bericht
Mondelēz wil recyclen van plastics verder stimuleren

Duurzaamheid - Mondelēz International wil het recyclen van plastics verder stimuleren en roept op tot meer samenwerking in de gehele sector om efficiënte programma’s rond Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV) uit te werken en te implementeren. De samenwerking moet uiteindelijk leiden tot een meer circulaire economie.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid