Multi Store Management Training bij Spare Rib Express
Training - Spare Rib Express organiseerde afgelopen week een Multi Store Management Training gericht op franchisenemers die meerdere zaken willen aansturen. Multi-franchise, het hebben van meerder zaken, komt steeds meer voor, ook bij Spare Rib Express.
Ondernemers willen weten wat er allemaal komt kijken bij het aansturen van meerdere zaken op afstand, maar willen ook leren hoe zij meer grip kunnen krijgen op hun processen. Jos Muller, trainer van Human Talent Group, verzorgde de training. David Pinedo, Commercial Manager bij de formule Spare Ribs Express: “Doordat de omzet de afgelopen jaren fors is toegenomen zijn er diverse franchisenemers die nieuwe bezorgrestaurants willen openen. Zij zijn zich ervan bewust dat daarvoor een andere manier van organiseren en leidinggeven nodig is.”
Prestatie-indicatoren
De training was vooral bedoeld om de franchisers helderheid en inzicht te geven wat hen te wachten staat. “Door te werken met zogenaamde prestatie-indicatoren voor de locatiemanager werden resultaten meetbaar en wist de locatiemanager ook wat er van hem of haar werd verwacht,” aldus Pinedo. Het was vooral onze wens om te laten zien dat je onze formulemissie door middel van heldere prestatie indicatoren meetbaar kunt maken, zodat een locatiemanager exact weet wat er van hem/haar verwacht wordt, aldus Pinedo. “Dit stelt franchisenemers in staat om grip te houden op hun onderneming en het zorgt voor meer rust, waardoor zij zich op nieuwe kansen kunnen richten.”
Hoge betrokkenheid
Een ander belangrijk onderdeel van de training betrof hoe je er voor kunt zorgen dat alle neuzen in een personeelsteam dezelfde kant op staan. Want als er gehandeld wordt vanuit de formulemissie en duidelijk is waarvoor het bedrijf staat, ontwikkel je competente werknemers met hoge betrokkenheid. Zeker voor bedrijven waar leiding op enige afstand staat is dat een voorwaarde voor succes.
Bron: @FoodClicks
Training - Spare Rib Express organiseerde afgelopen week een Multi Store Management Training gericht op franchisenemers die meerdere zaken willen aansturen. Multi-franchise, het hebben van meerder zaken, komt steeds meer voor, ook bij Spare Rib Express.
Ondernemers willen weten wat er allemaal komt kijken bij het aansturen van meerdere zaken op afstand, maar willen ook leren hoe zij meer grip kunnen krijgen op hun processen. Jos Muller, trainer van Human Talent Group, verzorgde de training. David Pinedo, Commercial Manager bij de formule Spare Ribs Express: “Doordat de omzet de afgelopen jaren fors is toegenomen zijn er diverse franchisenemers die nieuwe bezorgrestaurants willen openen. Zij zijn zich ervan bewust dat daarvoor een andere manier van organiseren en leidinggeven nodig is.”
Prestatie-indicatoren
De training was vooral bedoeld om de franchisers helderheid en inzicht te geven wat hen te wachten staat. “Door te werken met zogenaamde prestatie-indicatoren voor de locatiemanager werden resultaten meetbaar en wist de locatiemanager ook wat er van hem of haar werd verwacht,” aldus Pinedo. Het was vooral onze wens om te laten zien dat je onze formulemissie door middel van heldere prestatie indicatoren meetbaar kunt maken, zodat een locatiemanager exact weet wat er van hem/haar verwacht wordt, aldus Pinedo. “Dit stelt franchisenemers in staat om grip te houden op hun onderneming en het zorgt voor meer rust, waardoor zij zich op nieuwe kansen kunnen richten.”
Hoge betrokkenheid
Een ander belangrijk onderdeel van de training betrof hoe je er voor kunt zorgen dat alle neuzen in een personeelsteam dezelfde kant op staan. Want als er gehandeld wordt vanuit de formulemissie en duidelijk is waarvoor het bedrijf staat, ontwikkel je competente werknemers met hoge betrokkenheid. Zeker voor bedrijven waar leiding op enige afstand staat is dat een voorwaarde voor succes.
Bron: @FoodClicks
Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.
Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.
Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.
Techniek - Sinds 2017 brengt Het Laatste Tafeltje horecazaken en gasten bij elkaar. Het platform telt ruim 100.000 gebruikers en zorgt hiermee voor extra gasten op de minder drukke dagen en specifieke tijden. Nu introduceert Het Laatste Tafeltje een Do It Yourself (DIY) horeca marketingconcept waarbij algehele vrijheid en gebruiksgemak voor zakelijke klanten centraal staan.
Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.
Stationswinkel – Bij de StationsHuiskamers van de NS liggen voortaan de appeltaartjes van ‘Ouwe Taart’. Van deze taartjes gaat een deel van de opbrengst naar de Stichting Met je Hart, die zich inzet om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen.