Museum Arnhem eert voormalig museumdirecteur met Café Pierre


Artist impression van Café Pierre op de begane grond van de koepel van Museum Arnhem / Foto bij: Studio Modijefsky

Museumcafé - Arnhem krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij: Café Pierre. Het café is vernoemd naar de voormalige directeur Pierre Janssen. Het café komt in de koepel van het museum.

Café Pierre wordt een plek die past bij wat Pierre Janssen voorstond, toen hij van 1969-1982 in Arnhem directeur was: de kwaliteit van het aanbod is hoog, de drempel tot bezoek laag, zo laat het museum weten. Studio Modijefsky uit Amsterdam tekende voor het ontwerp van de ontvangstruimte.  In deze ruimte komen ook Winkel Museum Arnhem en op de eerste etage Studio Museum Arnhem. De gerenoveerde monumentale koepel, gebouwd in 1873 als onderdeel van de herensociëteit voor Indiëgangers, wordt vanaf de heropening de centrale ontmoetingsplek van het museum en huisvest de winkel en het café. Op de bovenverdieping van de koepel komt Studio Museum Arnhem.

Eerbetoon

Café Pierre verbindt de binnen- en buitenruimte van Museum Arnhem en geeft ook toegang tot het terras en de geheel vernieuwde beeldentuin. De menukaart bestaat uit vegetarische en veganistische gerechten en hapjes, met vlees of vis als optie. Er wordt zoveel mogelijk gekozen voor biologische en duurzame producten en voor lokale leveranciers. De vernoeming van het café naar Pierre Janssen is een eerbetoon aan de voormalig museumdirecteur. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “De aanpak van Pierre Janssen was totaal anders dan tot dan toe gebruikelijk was. Hij bezat de gave om bezoekers te laten praten en vertellen over kunst, in plaats van als expert vanuit de kunstgeschiedenis uit te leggen hoe het zat. Een visie die wij nog steeds toepassen in het museum.”

Bron: Museum Arnhem/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid