Naam voor nieuwe F&B-divisie Facilicom wordt ‘Food&i’


Catering - Food&i heet de nieuwe Food &Beverage-divisie van Facilicom. De nieuwe dienst die onder leiding komt te staan van Joost Smaal krijgt een officiële lancering op de markt in het voorjaar van 2021.

Voor Nederland betekent de introductie van een nieuwe Food & Beverage-tak een zelfstandige terugkeer in de thuismarkt. Facilicom Group was in Nederland tot 2016 actief met het label Prorest. Met Food&i wil de facilitaire dienstverlener niet meer van hetzelfde bieden, maar buiten de gebaande paden van de cateringmarkt treden, zo laat het bedrijf weten.

‘We bouwen aan een nieuwe wereld van eten en drinken. Je ziet om je heen dat de wereld verandert, vooral door covid-19. Het traditionele bedrijfsrestaurant krijgt daar ook mee te maken. Het gebruik van kantoren verandert. Een F&B-partner die voor de toekomst een rol van betekenis wil spelen, móet wel buiten de gebaande paden van de markt treden’, zegt Joost Smaal, die sinds 1 september is bij Facilicom Group is gestart.

Facilitaire pijler

Smaal werkt de komende maanden nog aan een verdere invulling van Food&i. In de planning blijft het voorjaar van 2021 staan als lanceermoment. Eerder al benadrukte vice-CEO Albert van der Meulen van Facilicom Group, Food & Beverage als essentiële pijler te zien van het facilitaire dienstenpakket van de groep, actief in onder meer schoonmaak, beveiliging en bouw en onderhoud.

Bron: Facilicom/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Comeback’ INTERNORGA 2021 in nieuwe opzet

Beurzen – Na de Keulse zoetwarenbeurs ISM laat ook de INTERNORGA weten volgend voorjaar terug te keren. De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt heeft als thema ‘Laten we doorgaan’ gekozen voor haar comeback in een volledig nieuwe opzet. Dit jaar kon de vakbeurs niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen.

Lees berichtFacilicom bezig met nieuw cateringconcept

Catering – De Facilicom Group is bezig met het voorbereiden van een vernieuwend concept voor food & beverage-markt. Het bedrijf heeft daarvoor Joost Smaal aangetrokken, die vanaf 1 september als eindverantwoordelijke richting en invulling gaat geven aan de nieuwe divisie.

Lees bericht

‘Ondanks min 2 miljard euro omzet in Q2 kan 2020 nog wat worden’

Analyse – In tweede kwartaal bedroeg de totale omzetdaling in de foodsevicesector ruim 2 miljard euro. Dat betekent dat slechts de helft van de normale bestedingen in horeca, catering en gemak hebben plaatsgevonden. Maar lichtpuntje is dat mocht de omzet in het tweede en derde kwartaal op hetzelfde niveau uitkomen als in 2019 dan komt de totale omzet van alle sectoren uit op 80%...

Lees bericht


Problemen Maison van den Boer nog niet voorbij

Catering – De problemen voor cateraar Maison van den Boer zijn nog niet voorbij. Volgens een bericht in het Brabants Dagblad vandaag werken  45 schuldeisers niet mee aan een reddingsplan, waardoor een faillissement van het bedrijf alsnog dreigt.

Lees bericht

Thuisbezorging gaat in aantallen ‘uit eten’ voorbij

Marktcijfers – De gevolgen van corona hebben nog altijd een stevig effect op de omzet in de out-of-homesector. Catering, horeca en vervoer liggen tezamen -42% lager in de laatste 4 weken ten opzichte van 2019. Mede door de heropening van de restaurants is de omzet in deze sector van min 80% teruggelopen naar -30%. Thuisbezorging doet het goed en gaat in aantal avondmaaltijden naar...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid