Naast pizza en hamburger is het vooral vegetarisch bij Thuisbezorgd


Grootste bestelling gedaan bij Thuisbezorgd was 800 euro

Analyse - De pizza, hamburger en kapsalon zijn al jaren verreweg de meest bestelde gerechten in Nederland bij thuisbezorging, maar toch rukken andere producten op. Vooral vegetarisch komt vaker voor op de bestellijstjes bij Thuisbezorgd, zo laat het bedrijf weten. Thuisbezorgd.nl, het grootste platform voor het bestellen van eten in Nederland, deed voor het eerst onderzoek naar het eet- en bestelgedrag van Nederlanders.

Aan de basis van de analyse staan de geanonimiseerde data van de bestellingen van ongeveer 5 miljoen consumenten bij meer dan 12.000 aangesloten restaurants. Die bestellingen laten grote verschillen zien per provincie. Zo is in Noord-Holland de butter chicken terug te vinden in de top drie meest bestelde maaltijden, terwijl er in Gelderland en Noord-Brabant veel noedels worden besteld. De Groningers en Limburgers verrassen dan weer door relatief meer poké bowls en taco’s te bestellen dan de rest van Nederland. In heel Nederland geldt dat het aantal sushi dat besteld wordt nog steeds toeneemt. Dit jaar bestelden Nederlanders zelfs zoveel sushi dat er maar liefst vier voetbalstadions mee gevuld kunnen worden. Het volledige Food Trend Rapport trekt ook een internationale vergelijking en geeft een inkijkje in het bestelgedrag van buurlanden.

Groei vegetarisch

Nadat de vegetarische en veganistische gerechten in de Randstad jarenlang het hardst groeiden, ziet Thuisbezorgd.nl dit jaar juist de grootste groei in andere provincies te vinden is. Zo werden in de grote steden van Limburg maar liefst 55% meer vegetarische en veganistische gerechten besteld, gevolgd door steden in Noord-Brabant (45%), Gelderland (41%) en Overijssel (39%). De meest populaire vega gerechten zijn alternatieven voor klassiekers zoals de vegetarische pizza en de vegetarische kipburger. In heel Nederland zien we bovendien dat de vegan burger en de vegan funghi pizza erg in trek zijn.

Besteldrukte

Er worden ook behoorlijk grote bestellingen geplaatst. Op 31 maart kwam volgens Thuisbezorgd de duurste bestelling van dit jaar binnen bij één van de restaurants in Nederland. De rekening was ruim 800 euro waarbij er meerdere bezorgers aan te pas moesten komen om alles in één keer af te leveren. Andere opvallende besteldagen waar dit jaar bovengemiddeld veel geld werd uitgegeven waren de traditioneel drukke nieuwjaarsdag, een koude lentedag op 27 maart en op 10 april was het letterlijk en figuurlijk een goede vrijdag voor heel veel eetliefhebbers in Nederland.

Hele dag door bestellen

Opvallend is ook dat Nederlanders de hele dag door eten bestellen. Hoewel het avondeten rond 18.00 uur nog steeds het populairste moment van de dag is met 69% van alle bestellingen, worden tegenwoordig ook meer lunches en middagsnack besteld. Deze vertegenwoordigen 22% van alle bestellingen op Thuisbezorgd.nl. ’s Nachts wordt 6% ‘s besteld.

Tot slot nog een opvallen feitje: degene die de meeste bestellingen heeft geplaatst deed dat maar liefst 832 keer. Dit komt neer op 2.3 bestellingen per dag.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Domino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht

Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


Albron opent nieuw Italiaans street foodconcept Strada

Horecaformule - In Amsterdam Noord heeft Albron donderdag Strada Street Food Italiano geopend. In dit is een nieuwe, eigen concept van het horeca- en cateringbedrijf draait het vooral om pizza en worden verschillende varianten van plaatpizza’s aangeboden; food dat kan worden gedeeld.

Lees bericht

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid