Nationale Horecadag vandaag van start


Open dag - Vnadaag is het Nationale Horecadag. Op deze dag zetten talloze restaurants, groothandels en andere horecabedrijven hun deuren open, zodat geïnteresseerden met eigen ogen kunnen zien hoe leuk het is om in de horeca te werken. Op de site van de Nationale Horecadag is een overzicht van alle activiteiten en alle deelnemende bedrijven. De ‘Open Horecadag’ is een unieke samenwerking tussen horecabedrijven, instanties, Hotelscholen en netwerkclubs, die zich gezamenlijk inspannen om te laten zien dat de Nederlandse horeca een geweldige branche is om in te werken. Imagoverbetering Ook sterrenchefs doen mee met het initiatief. Onder anderen de SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg doen mee aan dit jaarlijks terugkerend evenement. SVH Meesterkok Ron Blaauw: “Natuurlijk doen wij mee, samen zetten we de horeca op de kaart.” Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Met de Nationale Horecadag werken we aan een structurele imagoverbetering van onze branche en daar hebben we de hele horeca bij nodig.” Veelzijdigheid Los van het initiatief om te laten zien dat werken in de horecasector leuk is, is er ook een economische noodzaak om horeca in de schijnwerpers te zetten. Steeds vaker hebben horecabedrijven te maken met een tekort aan geschoold personeel. Daarom is het goed te laten zien hoe leuk werken in de horeca kan zijn. Het horecavak heeft ook veel functies en werkzaamheden die veelzijdig zijn en waar ook vodoende doorgroeimogelijkheden in zitten, maar vaak nog niet worden gezien of herkend. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht



‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht

Deliveroo geeft klanten mogelijkheid horeca fooi te geven

Bezorgdienst – Bezorgservice Deliveroo heeft een nieuwe maatregel genomen om lokale restaurants te steunen. Vanaf vandaag bieden zij klanten de mogelijkheid om een fooi te geven aan het restaurant waar ze hebben besteld. Deliveroo heeft daarvoor een nieuwe functie op het platform gelanceerd waarmee klanten hun rekening naar boven kunnen afronden.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid