Nationale Week Zonder Vlees weer breed ondersteund


Foto bij: Nationale Week Zonder Vlees

Campagneweek – De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees werd ook deze keer breed ondersteund en met verschillende activiteiten succesvol afgerond. De hele week, van 8 tot en met 14 maart stond Nederland in het teken van minder vlees eten en het ontdekken van vegetarische alternatieven.

Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees kijkt met trots terug op de afgelopen week: “Ook in deze corona-editie hebben we enorm veel initiatieven voorbij zien komen.” Op tal van plaatsen waren er initiatieven te zien. Hoewel de horeca door de maatregelen daarin sterk werd beperkt. Toch kreeg vleesloos niet alleen aandacht in de media, maar ook binnen de ziekenhuizen en door restaurants die de vegetarische gerechten prominent op de bezorg- en afhaalkaart zetten. Zo werden in een speciale actie bij een drietal ziekenhuizen vegetarische maaltijden op de kaart gezet. Een actie die werd afgetrapt door Ali B en Kees Kruythoff, CEO van LiveKindly Collective. Daarnaast stelde Peter Lute een speciale Week Zonder Vlees Restaurantbox samen, om thuis vegetarisch uit eten te gaan. En organiseerde Meatless Farm de eerste plantaardige drive thru van Europa, en richtte De Vegetarische Slager De Vleesch Lobby op: een pop-up restaurant op met vegan burgers.

Ook de supermarkten lieten zich niet onbetuigd en speelden met hun acties grootst in op het vegetarische aanbod. Steeds meer fabrikanten breiden hun aanbod aan vegetarische producten uit. Niet altijd ingegeven door de enorme aantallen die worden verkocht, maar in toenemende mate zijn consumenten wel op zoek naar alternatieven voor vlees. De groep flexitariërs is ook groeiende in Nederland. Reden voor veel fabrikanten te laten zien dat zij een rol willen spelen in dit nieuwe segment.

Bron: @FoodClicks

Peter Lute met de Week Zonder Vlees Restaurantbox

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid