Nautilus Organic & FruitMasters lanceren biologisch platform BioMasters


Tim Moerman, een van de biologische telers van Nautilus Organic / Foto bij: Nautilus Organics

Platform – Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic en telerscoöperatie FruitMasters gaan een strategische samenwerking aan en lanceren het platform BioMasters. Het nieuwe afzet- en kennisplatform moet biologisch geteeld fruit verder laten groeien bij retailers en speciaalzaken.

Nautilus Organic is de enige 100% biologische telerscoöperatie van Nederland. Het biologische aanbod sluit naadloos aan bij het uitgebreide productportfolio van FruitMasters. Adriaan Vis, commercieel directeur van FruitMasters, over de samenwerking: “Binnen het assortiment van onze nationale en internationale klanten zien wij het aandeel biologisch groeien. De verwachting is dat dit de komende jaren verder zal stijgen. We zijn daarom verheugd dat we met dit platform en de telers van Nautilus Organic onze bronfunctie weten te versterken door de toevoeging van biologisch geteeld fruit. Door beide netwerken te verbinden, kunnen we klanten voorzien in een totaalaanbod van hoogwaardig en biologisch geteeld fruit, rechtstreeks van de bron.”

Bundelen van kennis

Centraal binnen het platform staat het delen van kennis. De Europese Commissie benoemt in de Green Deal biologische teelt als onderdeel van een duurzame transitie. Directeur Michael Mackaay van Nautilus: “Als coöperatie hebben we al sinds onze oprichting in 1987 oog voor een duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Daarom kunnen wij leden van FruitMasters die willen omschakelen naar biologische teelt uitstekend adviseren. Met het platform bieden we hen vanaf de start voldoende afzetmogelijkheden met het juiste rendement. En kunnen we telers uitstekend faciliteren op het gebied van sorteren en verpakken. Op onze beurt kunnen wij profiteren van de uitgebreide kennis bij FruitMasters over retail en het in de markt zetten van merken en concepten. Met de bundeling van krachten zijn wij een aantrekkelijke partij voor (potentiële) biologische telers.”

One stop shop

Beide coöperaties blijven opereren als zelfstandige entiteiten. De telers kunnen hun producten vanaf het afzetseizoen 2022 – 2023 afzetten via het BioMasters-platform. De komende maanden worden er verdere stappen gezet in de realisatie van het platform en het aansluiten van klanten hierop.

Bron: Bio-masters/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKoninklijk Paar ontvangt eerste plasticvrije fruitverpakking

Duurzaam – FruitMasters heeft de eerste volledig plasticvrije fruitverpakking overhandigd aan het Koninklijk Paar. Het gaat om een fruitverpakking voor Kanzi appels. De Koningin nam de nieuwe verpakking deze week in ontvangst tijdens een streekbezoek aan de Betuwe. “Wij zijn zeer verheugd dat Koningin Máxima het volledig plasticvrije fruitverpakking in ontvangst wilde nemen,” zegt algemeen directeur Kees de Kat van...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid