Nederlander geeft vaker fooi na lockdown


Pinnen blijft vooralsnog favoriet bij de Nederlandse consument / Foto bij: Mastercard

Onderzoek – Meer driekwart van de consumenten (77%) wil net zo vaak of vaker uit eten of een drankje drinken als voor de pandemie. Vooral jongeren willen de horeca vaker bezoeken om de lockdown-periode in te halen (22%). In 31% van de bezoeken geeft de Nederlander ook nog eens extra fooi om de horeca te helpen, met een gemiddeld fooipercentage van 8,2% bij een goede kwaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard.

Nederlanders zijn ook financieel klaar voor meer horecabezoek: ruim een kwart (28%) heeft tijdens de lockdown extra geld gespaard om cafés en restaurants vaker te bezoeken. Hoewel Nederlanders bereid zijn om meer uit te geven aan horecaondernemingen, maken ze hun naam toch waar als het gaat om gierigheid. Nog geen derde van de Nederlanders (29%) geeft met regelmaat een rondje aan vrienden of familie en bijna tweederde ziet (62%) de rekening het liefst eerlijk verdeeld.

Pinnen blijft favoriet

Bij het betalen in de horeca blijft pinnen de onverminderde favoriet: driekwart (74%) betaalt de rekening het liefst met betaalpas. Een op de tien Nederlanders (10%) heeft als favoriete betaalmethode een contactloze methode zonder pas, zoals betalen met smartphone of wearable. Ook maken nieuwe technologieën als QR-codes een opmars. Bijna de helft van de Nederlanders (46%) vindt betalen met QR-codes een positieve ontwikkeling, al missen de meeste mensen (57%) daarbij wel het persoonlijke contact met het horecapersoneel.

Bron: Mastercard/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht


Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Lees bericht

Eerste Aziatische taobento-sushishop opent in Almere

Horecaconcept - Zaterdag 4 maart is de eerste vestiging van taobento opengegaan in Nederland. Initiatiefnemers Justin Goes en Joost Labadie achter het horecaconcept hadden Almere uitgekozen als startlocatie. Bedoeling van de voormalige managers van Subway is dat het van origine Franse Aziatische foodconcept de komende jaren gaat groeien. Niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten. In Frankrijk heeft taobento al...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid