Nederlands Bocuse d’Or team kwalificeert zich voor wereldfinale


Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Het team, dat evenals coach Lars Aukema bij restaurant De Librije in Zwolle werkt, kookte binnen 5 uur en 35 minuten zijn gerechten met steur en steurkaviaar en gerechten met hert voor 14 couverts. Het sterke concurrentieveld bestond uit 20 Europese topkoks. Chef Jan Smink is enorm blij met het behaalde resultaat. “Ons doel was om minimaal een achtste plaats te halen, dat we op de zevende plaats geëindigd zijn is echt geweldig.” Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Jonnie Boer (De Librije, Zwolle): ,,Een groot compliment voor het team. De passie die het team uitstraalde en het vakmanschap dat ze met elkaar gepresenteerd hebben heeft geleid tot fantastisch mooie gerechten. Alle lof voor Jan, Sander en Lars!” Bocuse d’Or is een internationale, prestigieuze kookwedstrijd, vernoemd naar de Franse topkok Paul Bocuse. De kookcompetitie is te zien als de Olympische Spelen voor topkoks. Met het behalen van de Europese finale in Budapest heeft het Nederlandse team zich gekwalificeerd voor de wereldfinale op 24 en 25 januari 2017 in Lyon. Daar vindt de strijd plaats om de gouden, zilveren en bronzen Bocuse d’Or. Bron: Bocuse d’Or Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Het team, dat evenals coach Lars Aukema bij restaurant De Librije in Zwolle werkt, kookte binnen 5 uur en 35 minuten zijn gerechten met steur en steurkaviaar en gerechten met hert voor 14 couverts. Het sterke concurrentieveld bestond uit 20 Europese topkoks. Chef Jan Smink is enorm blij met het behaalde resultaat. “Ons doel was om minimaal een achtste plaats te halen, dat we op de zevende plaats geëindigd zijn is echt geweldig.” Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Jonnie Boer (De Librije, Zwolle): ,,Een groot compliment voor het team. De passie die het team uitstraalde en het vakmanschap dat ze met elkaar gepresenteerd hebben heeft geleid tot fantastisch mooie gerechten. Alle lof voor Jan, Sander en Lars!” Bocuse d’Or is een internationale, prestigieuze kookwedstrijd, vernoemd naar de Franse topkok Paul Bocuse. De kookcompetitie is te zien als de Olympische Spelen voor topkoks. Met het behalen van de Europese finale in Budapest heeft het Nederlandse team zich gekwalificeerd voor de wereldfinale op 24 en 25 januari 2017 in Lyon. Daar vindt de strijd plaats om de gouden, zilveren en bronzen Bocuse d’Or. Bron: Bocuse d’Or

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Regionale aanpak vraagt vroege sluiting horeca Randstad

Coronamaatregelen – De horecabedrijven in het westen van het land moeten eerder dicht en het maximum aantal mensen in feestzaal gaat terug van honderd naar vijftig. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de persconferentie van vrijdagavond van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Lees bericht


Horecabezoek in juli en augustus weer bijna op oude niveau

Onderzoek - Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar lichtpuntjes zijn er wel. Doordat veel mensen de vakantie in eigen land hebben doorgebracht en het mooie terrasweer, hebben veel mensen de weg naar de horecabedrijven weer weten te vinden. Niet alleen de jongeren, maar ook de groep ouder dan 50 jaar.

Lees bericht

Rabobank ziet horeca in derde kwartaal opveren

Analyse – De Nederlandse economie herstelt zich traag van alle beperkende coronamaatregelen, maar toch ziet de Rabobank ook lichtpuntjes. In een maandag verschenen rapport verwacht de bank dat de horecaomzet in het derde kwartaal opveert. Maar of die doorzet is de vraag. Veel zal afhangen van het vertrouwen van de consument, want die is nog erg voorzichtig.

Lees bericht




Bijzonder Uit Eten lanceert nieuwe website

Platform - Bijzonder Uit Eten, de restaurantgids gericht op unieke en bijzondere culinaire ervaringen, lanceert een volledig nieuwe website. Omdat juist nu mensen minder naar het buitenland gaan, maar de thuisblijvers wel op zoek gaan naar een bijzondere high tea, diner op hoogte, een culinaire wandeling, of leuke picknickplek, is er een platform waar die locaties kunnen worden gevonden. Bijzonder...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid