Nederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award


Tom Lamers en Tim Hoppe te midden van de Worldchefs-jury / Foto bij: Charlotte Mauritz | Annoncé Management

Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.

Lamers en Hoppe wisten zich in februari 2023 te plaatsen voor deze finale via de Europese finale in Rimini. In de finale streden 16 teams uit de hele wereld gedurende twee dagen om de prijzen. De Global Chefs Challenge is een gerenommeerde kookwedstrijd, waarbij teams van twee een viergangenmenu moeten bereiden.

Ook bij de internationale kookwedstrijden spelen de thema’s vegan en duurzaamheid een belangrijke rol. Ieder team moest verplicht een vegan voorgerecht bereiden, waarin ook de cress van Koppert Cress een essentiële rol moest spelen. De jury was tijdens de finale extra scherp op verspilling en het gebruik van stroom en water. Het Nederlands team had extra getraind op het gebied van duurzaamheid, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen: het team mocht de Green Spatula Award mee naar huis nemen!

Het Nederlands Culinair Team bestaat in totaal uit 12 leden die jaarlijks deelnemen aan internationale kookwedstrijden en de laatste jaren steevast hoog in de top 10 van de wereld staan. Het Nederlands Culinair Team is onderdeel van het Gastronomisch Gilde.

Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ad Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s

Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan  het Stadhuisplein in Rotterdam.

Lees bericht


Vakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens

Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.

Lees bericht


Essense nieuwe high-end cateraar in eventcatering

Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.

Lees bericht



Albron gaat gastbeleving bij Center Parcs verhogen

Leisure – Center Parcs en Albron hebben vandaag bekendgemaakt dat zij het contract verlengen tot 30 september 2035. Onderdeel van de afspraken is dat de komende jaren, in meer dan 100 outlets, unieke, speciaal voor Center Parcs ontwikkelde horecaconcepten worden uitgerold. Eten en drinken op de vakantieparken moet mensen samenbrengen en laten genieten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid