Nederlandse Brouwers versterkt met vier nieuwe leden


Het logo van de Vereniging Nederlandse Brouwers

Bierbrouwers - Brouwerij Duvel Moortgat NL, Two Chefs Brewing, Kompaan en Noordt hebben zich per februari 2020 aangesloten bij Nederlandse Brouwers. De vereniging Nederlandse Brouwers telt hiermee voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers: “De toetreding van deze vier prachtige brouwerijen is voor de vereniging Nederlandse Brouwers een waardevolle aanvulling. Als vereniging kunnen we met de extra kennis en de input van de nieuwe leden nog beter de belangen van de gehele Nederlandse biersector vertegenwoordigen.”

De nieuwe leden

Brouwerij Duvel Moortgat is een familiale bierbrouwerij uit 1871 waar de vierde generatie Moortgat inmiddels al enige tijd aan het roer staat. Tot de familie behoren naast Duvel en Vedett onder andere Brouwerij Chouffe, Brouwerij Liefmans en Brouwerij De Koninck. Two Chefs Brewing is een bierbrouwerij in Amsterdam opgericht door de van origine chefkoks Martijn Disseldorp en Sanne Slijper. Brouwerij Kompaan uit Den Haag is opgericht in 2012 door twee vrienden die hun passie voor bier met Nederland wilden delen. En de in 2014 opgerichte brouwerij Noordt te Rotterdam zet zich naast het brouwen van bier ook in voor het verbeteren van het brouwers vak.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBiermarkt bijna terug op niveau voor de COVID

Analyse - De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19-pandemie. De biermarkt is alleen wel veranderd. Zo is het aandeel alcoholvrij bier en speciaalbier de afgelopen jaren gegroeid en dat van pils iets gedaald.

Lees bericht

Zes craft brouwerijen starten gezamenlijk Craft Club

Bieren - Zes craft brouwerijen - Rock City Brewing, Two Chefs Brewing, Brouwerij Frontaal, BrewDog, Kompaan Craft Beer en vandeStreek Bier – slaan de handen ineen en starten Craft Club. De groep brouwers maakt elke maand unieke bieren die door een eigen snelle en compleet gekoelde logistieke keten – van brouwerij tot eindverbruiker – zo snel mogelijk gedronken kunnen worden.

Lees bericht

Nederlandse brouwers zien moeizaam herstel biermarkt

Biermarkt – De Nederlandse brouwers zien dat door versoepeling van de coronamaatregelen er steeds meer mag, maar ziet dat niet terug in de bierverkoop. Die blijft vooralsnog achter bij vorig jaar en ver bij het jaar daarvoor. De biermarkt is dus nog lang niet hersteld concluderen de brouwers en daarom roepen zij het kabinet op om de geplande accijnsverhoging achterwege te...

Lees bericht


Biermarkt herstelt zich maar heel langzaam

Analyse - In totaal werd er in het eerste halfjaar bijna 5,5 miljoen hectoliter bier in Nederland verkocht. Dat is een half miljoen minder (-8,4%) dan in de eerste helft van het pre-COVID-jaar 2019 en maar zo’n 200.000 hectoliter meer dan in de eerst helft van het COVID-jaar 2020.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid