Neerlands Glorie Groente & Fruit neemt Four Seasons Food over


Tim Hoogeboom, CEO van HAK: "Activiteiten Four Seasons Food sluiten naadloos aan bij Neerlands Glorie Groente & Fruit"

Overname -  Neerlands Glorie Groente & Fruit BV, moederbedrijf van groentefabrikant HAK uit Giessen en HAK Fresh uit Den Bosch, neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 alle aandelen over van Four Seasons Food uit Nieuwkuijk (Brabant). Beide partijen hebben dat dinsdag bekend gemaakt.

Voor Neerlands Glorie Groente & Fruit is het een logische overname die past in haar strategie om zowel autonoom als via overnames te groeien. Het bedrijf is in 2008 opgericht en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van soepen, sauzen en maaltijdoplossingen in stazakverpakking, grotendeels op basis van groenten en peulvruchten. Afgelopen jaar realiseerde Neerlands Glorie Groente & Fruit met circa 40 medewerkers een omzet van 10 miljoen euro.

In 2017 nam Neerlands Glorie Groente & Fruit ook al een ander bedrijf over, nu opererend onder de naam HAK Fresh en gespecialiseerd in toegevoegde waarde groenteoplossingen voor foodservice en retail. Het bedrijf dat nu wordt overgenomen blijft zelfstandig en onder eigen naam Four Seasons  Foods opereren. Wel zal er samengewerkt gaan worden op het gebied van productinnovatie en –ontwikkeling. Wat betreft internationale distributie zal er samenwerking zijn met HAK.

Timo Hoogeboom, CEO van Neerlands Glorie Groente & Fruit: “Four Seasons Food is volledig complementair binnen ons portfolio. De onderneming geeft onze beide bedrijven extra kennis en innovatiekracht voor productoplossingen in stazak, nieuwe distributie en internationale klanten, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk waar wij nog geen diepgewortelde klantrelaties hebben. Los van ons huidige productportfolio, kunnen we straks onze bestaande en nieuwe klanten nog beter bedienen met B2B- en private labeloplossingen.“.

De Groepsondernemingsraad heeft inmiddels een positief advies afgegeven over de overname. Neerlands Glorie Groente & Fruit neemt de komende periode om de overname formeel af te ronden en de transitie van activiteiten en samenwerking binnen de holding vorm te geven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHAK Fresh officieel in gebruik genomen

Koelvers - Groentefabrikant HAK heeft haar productiefaciliteit bij HAK Fresh in Den Bosch vernieuwd en officieel in gebruik genomen. Vanuit de locatie wil het groentebedrijf met een nieuw assortiment koelverse groente-oplossingen de foodservice en retail versmarkt gaan verrijken.

Lees bericht


Joachim Nieuwhoff nieuwe Directeur Inkoop HAK

Benoeming - Joachim Nieuwhoff (48) is per 1 februari 2021 in dienst getreden als Directeur Inkoop van HAK. Hiervoor werkte hij als Directeur Sourcing & Trade bij The Greenery. Bij HAK volgt hij Adri den Dekker op die na bijna 50 dienstjaren, waarvan de laatste 15 jaar bij de groentefabrikant in Giessen en daarvoor 34 jaar bij Jonker Fris, met pensioen is gegaan, maar nog aanblijft als...

Lees berichtHak pleit voor ‘groene revolutie’ in voedselketen

Duurzaam - Groentefabrikant Hak pleit voor vergaande veranderingen in de voedselketen. In een paginagrote advertentie in de krant werd deze week opgeroepen om meer plantaardig te gaan eten en ook meer groentesoorten van dichtbij. Plantaardig en lokaal moet het ‘Groene Normaal’ worden, volgens Timo Hoogeboom, CEO van Hak.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid