Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods willen landbouw verduurzamen


Een van de voorbeelden binnen het project is het inzaaien van grasklaver dat zorgt voor verminderd gebruik van kunstmest wat tot een CO2-reductie leidt

Landbouw - Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods starten een omvangrijk project om de broeigassen binnen de melkveehouderij te reduceren op basis van regeneratieve landbouwprincipes in Nederland. Het project is onderdeel van de Nestlé Global ambitie om tegen 2050 netto-nul emissie te bereiken.

De beide bedrijven gaan samen met de Wageningen University en een kleine groep van 17 pilot-boeren voor het project aan de slag. Maar Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods breiden het project later uit om meer dan 250 boerenbedrijven met kennis en financiële middelen te ondersteunen om de transitie te maken naar een regeneratieve melkveehouderij.

Impact

Een van de voorbeelden is het inzaaien van grasklaver dat zorgt voor verminderd gebruik van kunstmest wat tot een CO2-reductie leidt. Ook is bekend dat percelen met grasklaver smakelijker worden gevonden door het vee en dat er een hoger eiwitgehalte wordt verkregen in het kuilgras. ‘’Nederland is één van de belangrijkste agrilanden voor Nestlé wereldwijd. Op basis van de eerste succesvolle implementaties bij een 17 melkveehouderijen en een breed enthousiasme bij alle betrokkenen gaan we het project stapsgewijs breder uitrollen onder nog eens 250 melkveehouderijen. We willen impact maken en daarom investeren we de komende jaren gezamenlijk ruim 50 miljoen euro om onze ambitie, om tegen 2030 onze broeikasgassen te halveren, te realiseren”, aldus Nikki Adamo, CEO Nestlé Nederland.

Samenwerking

Om de broeikasgassen op het boerenbedrijf te halveren, is samenwerking in de hele keten nodig. Zo wordt er binnen het project samengewerkt met verschillende erfbetreders zoals teeltbedrijven mengvoerbedrijven, leveranciers van technologie en adviseurs. Ook voor deze bedrijven geldt dat regeneratieve landbouw en circulariteit belangrijke vertrekpunten zijn voor de zuivelsector van de toekomst.

Bron: Nestlé/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht



HAK stapt met nog eens drie groenten over op biologisch

Introductie - Na de rode bieten stapt HAK bij de volgende oogst volledig over op biologische teelt van sperziebonen, boerenkool en witte kool (zuurkool) van Nederlandse bodem. Hiermee zet de groente- en peulvruchtenfabrikant de volgende stap in het behalen van de biologische ambitie, die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Lees bericht

Jumbo wil met impactfonds vaart maken met verduurzaming

Duurzamheid - Jumbo heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. De supermarktketen wil de eigen CO2-uitstoot – de zogenaamde scope 1 en 2 – in 2030 met 85% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2022). Ook wil Jumbo de CO2-uitstoot in de productketens (scope 3) met 50% terugbrengen. Om versnelling in verduurzaming te realiseren heeft Jumbo zelfs een Impactfonds opgezet.

Lees bericht


Nestlé komt met eerste KitKat met traceerbare cacao

Introductie - Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa. De basis voor de KitKat is afkomstig van bonen die verbouwd zijn door de boerengezinnen die deelnemen aan het Income Accelerator programma van Nestlé.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid