Nestlé Internationaal maakt sterke groei door in 2021


Succesvolle introducties van KitKat zorgde voor groei in de categorie chocolade

Jaarcijfers - Voedingsconcern Nestlé heeft internationaal een sterk groei doorgemaakt in 2021. Dat blijkt uit de gepresenteerde jaarcijfers. Ook in Nederland presteerde het bedrijf goed. De categorieën koffie en dierenvoeding lieten een sterke groei zien, maar vooral ook in plantaardig eten en drinken deed het bedrijf het goed.

Nestlé liet weten dat het plantaardig eten en drinken populairder is dan ooit. Vooral door de coronapandemie adopteerden veel mensen andere gewoontes. Het betkende niet alleen een positieve impuls voor de koffie, maar ook in Food & Babyvoeding zo laat het bedrijf weten. Ook zag het voedingsbedrijf de ontwikkeling dat steeds meer consumenten voor een deel van hun dieet overschakelen op plantaardige maaltijden en dranken.

Plantaardig

Nestlé meldt voor de Nederlandse markt dat door het groeiende aantal flexitariërs en vegetariërs de vraag naar plantaardige voeding en vegan opties hard gestegen. Dit ziet het bedrijf terug in de sterke groei van de plantaardige producten van Garden Gourmet. MAGGI en Garden Gourmet deden het met 10% groei in 2021 ook duidelijk beter dan de markt, zo laat Nestlé weten. Maar ook de vegan melk is populair. Vorig jaar introduceerde Nestlé WUNDA, een melk gemaakt van erwteneiwit. In 2021 droegen sterke innovaties zoals VUNA (vegan tonijn) en Sensational Gemarineerde Kipstukjes

Chcolade

Minder goed ging het in de categorie chocolade, maar in vergelijk met 2020 zat ook in deze categorie weer groei ten opzichte van 2020. Die groei werd voornamelijk gerealiseerd de introductie van nieuwe producten van KitKat voor thuisconsumptie, zoals KitKat pops en KitKat Vegan. Ook werd met succes ingespeeld op feestdagen als Kerstmis, Pasen, Ramadan en Halloween.

Bron: Nestlé/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCoco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal.

Lees bericht

Pauwels Engineering nieuwe eigenaar Lovechock

Overname - Om de toekomstvisie van het bedrijf te versterken heeft Lovechock BV de krachten gebundeld met het Belgische familiebedrijf Pauwels Engineering NV. Door de fusie kan Lovechock, dat op een duurzame wijze chocolade maakt, sneller groeien.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid