Nestlé introduceert plantaardige WUNDA Barista


De plantaardige WUNDA Barista van Nestlé

Introductie – Nestlé introduceert WUNDA Barist, een plantaardige alternatief voor melk, op basis van gele spliterwten. De opschuimmelk is naast plantaardig ook eiwitrijk (3,4 gram), laag in suikers en laag in vet.

WUNDA Barista is rijk aan eiwit, calcium en is lactose- en glutenvrij. Bovendien is de drank goed op te schuimen en geeft het product een stabiel, consistent schuim met een creamy textuur, aldus Nestlé. WUNDA Barista is bovendien CO2-neutraal gecertificeerd door Carbon Trust.

Nederland maakte iets meer dan een jaar geleden kennis met WUNDA. Sindsdien ligt het nieuwe plantaardige alternatief voor melk van Nestlé in de schappen. WUNDA komt voort uit een Accelerator Innovation-project van Nestlé. In slechts zes maanden werd er door de entrepreneurs binnen Nestlé deze drank op basis van erwten gecreëerd. “Met WUNDA hebben we een plantaardige drank ontwikkeld waarbij geen concessies worden gedaan aan de smaak en nutritionele waarden die de consument van ons verwacht”, aldus Nicky de Lange, Brandmanager WUNDA. “We wilden een plantaardige drank introduceren die je overal in kan gebruiken, net als koemelk. Omdat Nederland een echt koffieland is, bieden we met WUNDA Barista nu óók een plantaardig alternatief voor melk speciaal voor in de koffie”.

Bron: Nestlé/@FoodClicksPlantaardig

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBurgers’ Zoo opent in Arnhem vernieuwd Bush Restaurant

Dierentuin - Burgers’ Zoo in Arnhem heeft een nieuw Bush Restaurant geopend. Aziatisch streetfood is de inspiratie voor het restaurant dat de kleuren en sfeer van het tropisch regenwoud toont. Overdag is het Bush Restaurant open voor regulier dagbezoek en in de avonduren voor zakelijke borrels en diners.

Lees bericht

TU Delft tevreden over volledig vegetarisch CIRFOOD-restaurant

Interview - Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Niet direct iemand die je aan een cateringconcept koppelt. Toch is hij een van de initiatiefnemers achter het volledig vegetarische restaurant dat sinds een half jaar door CIRFOOD op het universiteitsterrein wordt geëxploiteerd. Het restaurant is inmiddels zo’n succes dat het er niet...

Lees bericht

YB lanceert Pro-assortiment voor de foodservicemarkt

Introductie – YB heeft een Pro-assortiment ontwikkeld voor foodservicebedrijven die hun aanbod willen switchen naar plantaardig. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf in de eigen ‘Barns’ gewerkt aan een assortiment dat het mogelijk maakt voor bedrijven één-op-één over te schakelen, aldus YB.

Lees bericht


SLA wil landelijk uitbreiden en zoekt groeigeld

Formulenieuws – Het fast casual concept SLA zoekt groeikapitaal voor haar landelijke uitbreiding en wil op die manier samen met klanten, collega’s, leveranciers en investeerders bijdragen aan het versnellen van de transitie naar plant-focused eten. Ruim 600 duizend euro is inmiddels toegezegd. Het bedrijf verdubbelde afgelopen twee jaar naar een omzet van 6 miljoen euro.

Lees bericht

Plantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid