Nestlé introduceert plantaardige WUNDA Barista


De plantaardige WUNDA Barista van Nestlé

Introductie – Nestlé introduceert WUNDA Barist, een plantaardige alternatief voor melk, op basis van gele spliterwten. De opschuimmelk is naast plantaardig ook eiwitrijk (3,4 gram), laag in suikers en laag in vet.

WUNDA Barista is rijk aan eiwit, calcium en is lactose- en glutenvrij. Bovendien is de drank goed op te schuimen en geeft het product een stabiel, consistent schuim met een creamy textuur, aldus Nestlé. WUNDA Barista is bovendien CO2-neutraal gecertificeerd door Carbon Trust.

Nederland maakte iets meer dan een jaar geleden kennis met WUNDA. Sindsdien ligt het nieuwe plantaardige alternatief voor melk van Nestlé in de schappen. WUNDA komt voort uit een Accelerator Innovation-project van Nestlé. In slechts zes maanden werd er door de entrepreneurs binnen Nestlé deze drank op basis van erwten gecreëerd. “Met WUNDA hebben we een plantaardige drank ontwikkeld waarbij geen concessies worden gedaan aan de smaak en nutritionele waarden die de consument van ons verwacht”, aldus Nicky de Lange, Brandmanager WUNDA. “We wilden een plantaardige drank introduceren die je overal in kan gebruiken, net als koemelk. Omdat Nederland een echt koffieland is, bieden we met WUNDA Barista nu óók een plantaardig alternatief voor melk speciaal voor in de koffie”.

Bron: Nestlé/@FoodClicksPlantaardig

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
HelloFresh gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Samenwerking – Maaltijdboxleverancier HelloFresh en De Vegetarische Slager gaan langdurig samenwerken. Omdat de groep consumenten die minder vlees wil eten groeit, wil HelloFresh vaker een maaltijd aanbieden met een vleesvervanger. De Vegetarische Slager gaat die vleesvervangers verzorgen.

Lees berichtSchouten Europe en Grassa willen vleesvervangers van graseiwit

Samenwerking - Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dát is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van graseiwit in vleesvervangers, onderzoeken en testen.

Lees bericht

Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid