New York Pizza introduceert als eerste keten in Nederland de vegetarische pepperoni


Formulenieuws - New York Pizza komt als eerste keten in Nederland met een vegetarische pepperoni. De vegetarische variant van de meest populaire pizza in Nederland is een primeur in ons land.

New York Pizza wil met de Pizza Pepperoni inspelen op de groeiende trend van vegetarisch en veganistisch eten. Directeur Philippe Vorst: “Nadat wij 2 jaar geleden de eerste keten met vegan pizza’s waren, hebben wij een enorme groei in dit segment gezien. We zien mensen dan ook steeds bewuster bezig zijn met eten. Hoe kunnen wij deze mensen dan beter bedienen dan door ons icoon in een vegetarische variant aan te bieden.”

De Veggie Pepperoni Perfection, met mozzarella, champignons en vegan pepperoni, is als vegetarische variant te bestellen en ook los als vegan samen te stellen. De vegetarische pepperoni is gemaakt op basis van soja en zonnebloemolie.

Ook veganisten

Niet alleen flexitariërs en vegetariërs kunnen vanaf deze week de Veggie Pepperoni bestellen, ook veganisten. Door te kiezen voor vegan kaas in plaats van mozzarella is de pizza ook volledig plantaardig samen te stellen. Voor diegenen die meer groente willen eten kunnen de Veggie Pepperoni ook beleggen op een bloemkoolbodem.

Nationale Week Zonder Vlees

Speciaal voor de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 t/m 15 maart, introduceert New York Pizza ook twee vegetarische pizza’s, te weten de Hete Kip pizza en de East Side Shoarma pizza. Bij de kipvariant is gebruik gemaakt van de ‘kip’ van de Vegetarische Slager. En ook voor deze twee nieuwe varianten geldt dat zij volledig vegan zijn te maken door de mozzarella te vervangen voor vegan kaas.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder

Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Lees bericht

Eerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld open

Formulenieuws – Vandaag, bij de start van de Nationale Week Zonder Vlees, opende fastfoodformule KFC het eerste vegetarische restaurant ter wereld. De locatie is gevestigd aan het Binnenwegplein in Rotterdam. De vestiging kleurt daarmee als eerste een week lang volledig groen.

Lees bericht


De Vegetarische Slager wil ook deel EU-vleessubsidie

Subsidie – De Vegetarische Slager heeft zich bij de EU aangemeld als vleessubsidie-kandidaat om met het subsidiegeld vegetarisch vlees meer onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Nationale week zonder vlees’, die morgen begint, zet zij het initiatief ‘subsidiespecktakel’ op.

Lees bericht

Family sluit vega-campagne af tijdens Week Zonder Vlees

Formulenieuws - Een betere manier om de campagne waarin vegetarisch genieten centraal staat af te sluiten is er niet; met De Nationale Week Zonder Vlees van 9 t/m 15 maart voor de deur, zal er bij cafetariaformule Family ruime aandacht zijn voor de vegetarische opties binnen het snackassortiment.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid