New York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over


Pizzaketen New York Pizza ziet groeimogelijkheden voor zo'n 30 nieuwe locaties dit jaar

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

De groeiambities van New York Pizza om buiten Nederland de pizza’s te gaan verkopen is met deze acquisitie in Duitsland voor een deel gerealiseerd. Het pizzamerk ging afgelopen december al de landsgrenzen over met de opening van een tweede vestiging in Keulen en zet hiermee de volgende stap.

New York Pizza is onlangs overgenomen door het Noorse Orkla. New York Pizza heeft door deze overname haar positie in de markt versterkt en realiseert een grotere slagkracht voor verdere nationale en internationale groei van de organisatie. Het Duitse Stückwerk telt 32 vestigingen en moet mede door de steun vanuit New York Pizza versneld verder groeien in Duitsland.

Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 233 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers. In België zullen aan het einde van het jaar 6 vestigingen geopend zijn.

Founder en oprichter New York Pizza Philippe Vorst: ‘Hiermee is een eerste acquisitie in Duitsland een feit en dat onderstreept ons streven om binnen een afzienbare tijd een van de grote spelers te worden in Duitsland. Stückwerk is een bekende partner van ons, we hebben jarenlang deeg geproduceerd en geleverd aan hen met onze dochteronderneming Euro Pizza Products’.

Om alles in Duitsland in goede banen te leiden is Karsten Freigang aangetrokken. Hij zal vanuit het lokale kantoor als managing director van New York Pizza Duitsland de zaken coördineren.

Bron: New York Pizza/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
New York Pizza wil fors blijven groeien

Formulenieuws – Het jaar 2021 is een prachtig en zeer succesvol jaar voor pizzaketen New York Pizza. Met maar liefst 28 openingen in Nederland, 5 openingen in België en ook nog de acquisitie van 3 ketens in Duitsland was dit het meest succesvolle jaar in de geschiedenis. Maar daar stopt het niet. Onlangs opende de pizzaketen de 250ste locatie in Nederland in Cuijk.

Lees berichtDr Oetker komt met de ‘The Good Baker Pizza’

Introductie – Dr Oetker komt met drie nieuwe pizzavarianten onder de naam The Good Baker pizza’s van Dr. Oetker, twee vegetarisch en één veganistisch. De pizza’s zijn belegd met groente, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en hebben een Nutri-Score A of B.

Lees bericht

New York Pizza voor grootste deel in Noorse handen

Overname - New York Pizza, een van de grootste Nederlandse pizzaketens, wordt grotendeels verkocht aan het Noorse Orkla Group. Orkla heeft al tientallen merken in handen op het gebied van levensmiddelen. De Noren, die vooral geïnteresseerd zijn in het Nederlandse pizzadeeg, krijgen 75 procent van het bedrijf in handen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid