New York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over


Pizzaketen New York Pizza ziet groeimogelijkheden voor zo'n 30 nieuwe locaties dit jaar

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

De groeiambities van New York Pizza om buiten Nederland de pizza’s te gaan verkopen is met deze acquisitie in Duitsland voor een deel gerealiseerd. Het pizzamerk ging afgelopen december al de landsgrenzen over met de opening van een tweede vestiging in Keulen en zet hiermee de volgende stap.

New York Pizza is onlangs overgenomen door het Noorse Orkla. New York Pizza heeft door deze overname haar positie in de markt versterkt en realiseert een grotere slagkracht voor verdere nationale en internationale groei van de organisatie. Het Duitse Stückwerk telt 32 vestigingen en moet mede door de steun vanuit New York Pizza versneld verder groeien in Duitsland.

Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 233 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers. In België zullen aan het einde van het jaar 6 vestigingen geopend zijn.

Founder en oprichter New York Pizza Philippe Vorst: ‘Hiermee is een eerste acquisitie in Duitsland een feit en dat onderstreept ons streven om binnen een afzienbare tijd een van de grote spelers te worden in Duitsland. Stückwerk is een bekende partner van ons, we hebben jarenlang deeg geproduceerd en geleverd aan hen met onze dochteronderneming Euro Pizza Products’.

Om alles in Duitsland in goede banen te leiden is Karsten Freigang aangetrokken. Hij zal vanuit het lokale kantoor als managing director van New York Pizza Duitsland de zaken coördineren.

Bron: New York Pizza/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht




Nieuwe Julia’s zet bestelzuilen in en gaat pizza’s serveren

Formulenieuws – Zaterdag 2 december opende NS stations de nieuwe Julia’s op station Den Haag. Een tweede locatie opent donderdag 7 december op Utrecht Centraal. Met de komst van de nieuwe winkelsmet bestelzuilen wil NS nog beter inspelen op de wens en behoefte van de klant. Zo worden er ook pizza’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid