New York Pizza voor grootste deel in Noorse handen


Overname - New York Pizza, een van de grootste Nederlandse pizzaketens, wordt grotendeels verkocht aan het Noorse Orkla Group. Orkla heeft al tientallen merken in handen op het gebied van levensmiddelen. De Noren, die vooral geïnteresseerd zijn in het Nederlandse pizzadeeg, krijgen 75 procent van het bedrijf in handen.

De overige 25 procent van de aandelen blijven in handen van de huidige eigenaren. Volgens mediaberichten kan New York Pizza door de overname door Orkla sneller groeien. De overname moet nog wel worden goedgekeurd, maar zal naar alle waarschijnlijkheid in het derde kwartaal worden afgerond.

Verkooppunten

De pizzaketen telt 232 verkooppunten, waarvan 229 in Nederland, die door franchisenemers worden geexploiteerd. Vorig jaar opende de keten ook een locatie in het Belgische Leuven. Volgens planning moeten er dit jaar nog een vijftal locatie bijkomen bij onze zuiderburen. Daarnaast zijn er nog een tweetal locaties in Keulen.

Deegfabriek

Via Euro Pizza Products dat in 1993 startte als deegfabrikant en groothandel voor New York Pizza, worden inmiddels pizzadeeg en andere pizza-ingrediënten vervaardigd. Deze worden inmiddels geëxporteerd naar 18 Europese landen.  De fabriek voor de deegproducten in Amstelveen zou een capaciteit hebben van zo’n  20 miljoen kilo pizzadeeg per jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

New York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

Lees berichtDomino’s ondertekent partnerships in dierenwelzijn

Formulenieuws - Domino’s Pizza Enterprises, heeft een Europees partnership gesloten met dierenwelzijn organisatie CIWF (Compassion In World Farming). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. De pizzaketen tekent ook het Better Chicken Commitment.

Lees bericht

Domino’s wil 15% vrouwelijke franchisers in 2023

Formulenieuws –Domino’s wil meer vrouwelijke franchisers hebben. De pizzaketen geeft aan in 2023 15 procent vrouwelijke ondernemers te willen hebben. Om dat te bereiken wordt gestart met het aantrekken van vrouwelijke pizzabezorgers, want 90% van de pizzabezorger wordt uiteindelijk franchiser.

Lees berichtEerste Sugo to go open in Rotterdam

Formulenieuws – De pizzaformule Sugo, dat diverse locaties heeft in Nederland opent vandaag op dinsdag 22 september, de eerste ‘to go’-locatie. De vestiging is geopend op het Alexanderplein in de Maasstad.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid