New York Pizza voor grootste deel in Noorse handen


Overname - New York Pizza, een van de grootste Nederlandse pizzaketens, wordt grotendeels verkocht aan het Noorse Orkla Group. Orkla heeft al tientallen merken in handen op het gebied van levensmiddelen. De Noren, die vooral geïnteresseerd zijn in het Nederlandse pizzadeeg, krijgen 75 procent van het bedrijf in handen.

De overige 25 procent van de aandelen blijven in handen van de huidige eigenaren. Volgens mediaberichten kan New York Pizza door de overname door Orkla sneller groeien. De overname moet nog wel worden goedgekeurd, maar zal naar alle waarschijnlijkheid in het derde kwartaal worden afgerond.

Verkooppunten

De pizzaketen telt 232 verkooppunten, waarvan 229 in Nederland, die door franchisenemers worden geexploiteerd. Vorig jaar opende de keten ook een locatie in het Belgische Leuven. Volgens planning moeten er dit jaar nog een vijftal locatie bijkomen bij onze zuiderburen. Daarnaast zijn er nog een tweetal locaties in Keulen.

Deegfabriek

Via Euro Pizza Products dat in 1993 startte als deegfabrikant en groothandel voor New York Pizza, worden inmiddels pizzadeeg en andere pizza-ingrediënten vervaardigd. Deze worden inmiddels geëxporteerd naar 18 Europese landen.  De fabriek voor de deegproducten in Amstelveen zou een capaciteit hebben van zo’n  20 miljoen kilo pizzadeeg per jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht










© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid