New York Pizza voor grootste deel in Noorse handen


Overname - New York Pizza, een van de grootste Nederlandse pizzaketens, wordt grotendeels verkocht aan het Noorse Orkla Group. Orkla heeft al tientallen merken in handen op het gebied van levensmiddelen. De Noren, die vooral geïnteresseerd zijn in het Nederlandse pizzadeeg, krijgen 75 procent van het bedrijf in handen.

De overige 25 procent van de aandelen blijven in handen van de huidige eigenaren. Volgens mediaberichten kan New York Pizza door de overname door Orkla sneller groeien. De overname moet nog wel worden goedgekeurd, maar zal naar alle waarschijnlijkheid in het derde kwartaal worden afgerond.

Verkooppunten

De pizzaketen telt 232 verkooppunten, waarvan 229 in Nederland, die door franchisenemers worden geexploiteerd. Vorig jaar opende de keten ook een locatie in het Belgische Leuven. Volgens planning moeten er dit jaar nog een vijftal locatie bijkomen bij onze zuiderburen. Daarnaast zijn er nog een tweetal locaties in Keulen.

Deegfabriek

Via Euro Pizza Products dat in 1993 startte als deegfabrikant en groothandel voor New York Pizza, worden inmiddels pizzadeeg en andere pizza-ingrediënten vervaardigd. Deze worden inmiddels geëxporteerd naar 18 Europese landen.  De fabriek voor de deegproducten in Amstelveen zou een capaciteit hebben van zo’n  20 miljoen kilo pizzadeeg per jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
New York Pizza wil fors blijven groeien

Formulenieuws – Het jaar 2021 is een prachtig en zeer succesvol jaar voor pizzaketen New York Pizza. Met maar liefst 28 openingen in Nederland, 5 openingen in België en ook nog de acquisitie van 3 ketens in Duitsland was dit het meest succesvolle jaar in de geschiedenis. Maar daar stopt het niet. Onlangs opende de pizzaketen de 250ste locatie in Nederland in Cuijk.

Lees berichtNew York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid