Nice to Meat in de race voor beste steak ter wereld


De Nederlandse horecaslager en vleesimporteur Nice to Meat is tijdens de internationale World Steak Challenge - 'de Oscars voor steaks' - overladen met prijzen

Verkiezing - De Nederlandse horecaslagerij en vleesimporteur Nice to Meat in Almere is vorige week tijdens de internationale World Steak Challenge – de ‘Oscars voor steaks’ – volop in de prijzen gevallen. Een tachtigkoppige vakjury van slagers en chefs bekroonde de inzendingen van Nice to Meat met maar liefst acht gouden medailles, twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Uit de winnaars van de gouden medailles wordt medio november de beste steak ter wereld verkozen.

Nice to Meat, al ruim een eeuw leverancier voor restaurants, kreeg vijf gouden medailles en een zilveren medaille voor de biefstukken van de Australische producent Stone Axe. Daarnaast won Nice to Meat een gouden medaille met een steak van de Amerikaanse producent Creekstone. De Gunma Wagyu A4 van de horecaslager kreeg van de internationale vakjury een gouden medaille in de categorie voor uiterst exclusieve steaks van Japanse wagyu-runderen.

Compliment

Naast de eigen inzendingen viel ook het Zwitserse LUMA-beef in de prijzen, eveneens in het assortiment van Nice to Meat. De met behulp van schimmel gerijpte biefstukken kregen een gouden en zilveren medaille. “Een prijzenregen als deze is een van de mooiste complimenten die we konden krijgen”, aldus Nice to Meat-directeur Mikel Pouw. “De prijzen onderstrepen onze filosofie over vlees, namelijk dat alles draait om de kwaliteit en de zorgvuldige selectie ervan en niet om de kwantiteit.”

World's Best Steak

Het Almeerse bedrijf dingt met zijn acht goudenmedaille-winnende biefstukken mee voor de prijs World's Best Steak. Die wordt op 13 november door een internationale vakjury uitgeroepen in Londen.

Bron: Nice to Meat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsToo Good To Go-app krijgt hoge waardering van Apple

Verkiezing – De app tegen voedselverspilling van Too Good To Go is uitgeroepen tot een van de winnaars in de categorie ‘Cultural Impact Award’ op de prestigieuze Apple App Store Awards 2023. Van de 40 wereldwijde finalisten in 10 categorieën is de app bekroond met een award in deze categorie vanwege de uitzonderlijke gebruikerservaring en de diepgaande culturele impact van de applicatie op...

Lees bericht

Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees berichtRIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid