Nieuw afhaalsysteem versterkt tankstation als servicepunt


Afhaalsysteem - Koeltechniekspecialist Smeva uit Valkenswaard komt met een nieuw reserverings- en afhaalmodule. Met dit virtuele systeem Viresmo kunnen tankstations 24/7 als servicepunt en stoplocatie dienen voor het ophalen van gekoelde food- en drankproducten.

Daarmee kunnen tankstations nog beter inspelen de vraag naar gemak, minder voedselverspilling omdat er gebruik wordt gemaakt van een tool die registreert wanneer producten tegen de datum lopen, en lokale samenwerking . “Op de stand van Smeva kunnen bezoekers van de Tankstation Vakbeurs onder andere zien en ervaren hoe het hele proces van bestellen tot afhalen van gekoelde food- en drankproducten verloopt”, vertelt commercieel directeur Joshua Winnen van Ake Ideal Nordcap. Deze importeur van food- en horeca-apparatuur heeft Viresmo deze zomer op de Nederlandse markt gebracht.

Viresmo is een afkorting van Virtuele Reserverings Module. Het bestaat uit een gekoeld versboxsysteem met 8 tot 14 modulair in te delen vakken dat eenvoudig te koppelen is aan een website of webshop. Dit slimme en ‘on demand’-afhaalsysteem werkt als volgt: klanten bestellen online een koelverse maaltijd, foodproduct of drank. Ze ontvangen een code die gekoppeld is aan het systeem. Daarmee opent de klant de bijbehorende versbox. Hij kan zijn bestelling 24/7 afhalen op een voor hem geschikt tijdstip.

Servicepunt en stoplocatie

Met name voor onbemande tankstations en pompstations die een buurtfunctie hebben, biedt Viresmo kansen, aldus Viresmo. De tankstations kunnen daardoor (na sluitingstijd) fungeren als een servicepunt en stoplocatie. Daarmee spelen ze in op de trend naar mentaal gemak: consumenten die onderweg zijn naar huis stoppen bij het tankstation en nemen de bestelde boodschappen, verpakte (en gekoelde) maaltijden of pakketten mee.

Daarnaast kunnen onbemande tankstations als servicepunt dienen voor producten van een lokale cateraar/horecabedrijf of van bakkers, slagers of andere foodspecialisten. Voordeel is dat deze bedrijven de kosten samen delen. Hiermee haakt Viresmo aan bij de trend om lokaal samen te werken.

Bron: Viresmo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Uitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees berichtVijf tankstations krijgen nieuwe huurder bij locatieveiling

Tankstations – De huurrechten van 25 tankstations werden 8 september door het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag geveild. Vijf tanklocaties wisselden van exploitant. Een recordbedrag van ruim 27,5 miljoen euro werd geboden voor BP-tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 bij Muiden dat voor vijftien jaar in handen komt van EG Retail Netherlands.

Lees bericht

Shell zet broodje kreeft op de menukaart

Formulenieuws – Vanaf 18 augustus staat een broodje kreeft bij alle Shell-bakkerijlocaties in Nederland op het menu. Dit exclusieve broodje maakt deel uit van het Hollandse Helden-assortiment en is slechts tijdelijk verkrijgbaar.

Lees bericht


Van Horne opent eigen shop Buulangerie

Petrol – Buulangerie heet het nieuwe shopconcept van Van Horne Brandstoffen in Budel. Afgelopen vrijdag werd het eigen shopconcept geopend dat zich richt op verschillende eetmomenten van ontbijt, lunch en avond eten.

Lees bericht

De Broodjesbox opent derde locatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft een derde locatie geopend en een tweede in Almelo. De locatie aan de Sluitersveldsingel is gecombineerd met een BP-tankstation.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid