Nieuw afhaalsysteem versterkt tankstation als servicepunt


Afhaalsysteem - Koeltechniekspecialist Smeva uit Valkenswaard komt met een nieuw reserverings- en afhaalmodule. Met dit virtuele systeem Viresmo kunnen tankstations 24/7 als servicepunt en stoplocatie dienen voor het ophalen van gekoelde food- en drankproducten.

Daarmee kunnen tankstations nog beter inspelen de vraag naar gemak, minder voedselverspilling omdat er gebruik wordt gemaakt van een tool die registreert wanneer producten tegen de datum lopen, en lokale samenwerking . “Op de stand van Smeva kunnen bezoekers van de Tankstation Vakbeurs onder andere zien en ervaren hoe het hele proces van bestellen tot afhalen van gekoelde food- en drankproducten verloopt”, vertelt commercieel directeur Joshua Winnen van Ake Ideal Nordcap. Deze importeur van food- en horeca-apparatuur heeft Viresmo deze zomer op de Nederlandse markt gebracht.

Viresmo is een afkorting van Virtuele Reserverings Module. Het bestaat uit een gekoeld versboxsysteem met 8 tot 14 modulair in te delen vakken dat eenvoudig te koppelen is aan een website of webshop. Dit slimme en ‘on demand’-afhaalsysteem werkt als volgt: klanten bestellen online een koelverse maaltijd, foodproduct of drank. Ze ontvangen een code die gekoppeld is aan het systeem. Daarmee opent de klant de bijbehorende versbox. Hij kan zijn bestelling 24/7 afhalen op een voor hem geschikt tijdstip.

Servicepunt en stoplocatie

Met name voor onbemande tankstations en pompstations die een buurtfunctie hebben, biedt Viresmo kansen, aldus Viresmo. De tankstations kunnen daardoor (na sluitingstijd) fungeren als een servicepunt en stoplocatie. Daarmee spelen ze in op de trend naar mentaal gemak: consumenten die onderweg zijn naar huis stoppen bij het tankstation en nemen de bestelde boodschappen, verpakte (en gekoelde) maaltijden of pakketten mee.

Daarnaast kunnen onbemande tankstations als servicepunt dienen voor producten van een lokale cateraar/horecabedrijf of van bakkers, slagers of andere foodspecialisten. Voordeel is dat deze bedrijven de kosten samen delen. Hiermee haakt Viresmo aan bij de trend om lokaal samen te werken.

Bron: Viresmo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tankshopbeurs laat weinig shopinspiratie zien

Petrol – De jaarlijks gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten toonde deze editie veel techniek en hardwaren, maar inspiratie voor de tankshop was er maar weinig. Slechts een handvol bedrijven lieten producten zien waar je in de tankshop wat mee kunt.

Lees bericht


Vijfde Shell Café van Nederland geopend in Shell ‘De Schaars’

Petrol – Shell ‘De Schaars’ bij Arnhem is het tweede tankstation in Nederland met een Shell Café én een aparte Starbucks Store. De Shell-locatie aan de A12 is het vijfde Shell Café dat de deuren opent. Shell gaat het aantal Shell Cafés de komende tijd behoorlijk opvoeren. Volgende week opent een Shell Café bij tankstation De Andel in Reeuwijk.

Lees bericht

Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees berichtEerste PostNl Businesspoint bij Shell Serva Amersfoort

Petrol – De ruimte was er en de motivatie om iets meer met postbussen te doen was er. Na het faillissement van kantoorboekhandelsketen Office Center kwam er in de keistad ruimte voor een nieuw PostNL Businesspoint. Shell Serva in Amersfoort zag er brood in, maar wilde van de ruimte wel iets meer maken dan een ‘truttig puntje van PostNL’.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid