Nieuw conditiestelsel voor SPAR-ondernemers


SPAR-ondernemers bij elkaar tijdens ALV in AFAS-theater in Leusden

Formulenieuws – Met een ruime meerderheid (90%) hebben de leden van de SPAR Detaillisten Coöperatie het nieuwe conditiestelsel aangenomen. De vraag om een nieuw stelsel was voort gekomen uit de aangescherpte strategie die SPAR Holding samen met het bestuur van de SPAR Detaillisten Coöperatie in 2021 heeft opgesteld.

Samen met SPAR Holding en Marshoek heeft het bestuur van de SPAR Detaillisten Coöperatie afgelopen 1,5 jaar gewerkt aan een nieuw model passend bij de fase waarin de formule zich bevindt. Bij het ontwerp voor het nieuwe conditiestelsel staan een eerlijke verdeling en meer transparantie tussen holding en ondernemers centraal. ‘Deze veranderingen sluiten aan bij de nieuwe strategie die versnelling op foodservice, innovatie en het verbeteren van de huidige winkeloperatie moet genereren’, aldus de SPAR Detaillisten Coöperatie.

Versnelling

In het nieuwe conditiestelsel staan vier punten centraal: de fee voor de winkelautomatisering, de logistieke fee, de governance en de franchisefee. Deze faciliteren de versnelling van de formule. Belangrijkste wijziging is dat de marge voortaan rechtstreeks en zonder opslagen op de inkoopprijs wordt doorgegeven aan de ondernemer. Daarnaast worden de logistieke kosten verrekend waarin exact betaald wordt voor de logistieke kosten die worden gemaakt op basis van een percentage per magazijn en basis stopprijs. Verder wordt de franchisefee alleen berekend over de netto omzet en worden zaken zoals opleidingen van de SPAR academie toegevoegd.

Eerlijker en transparanter

In het nieuwe stelsel is er meer transparantie en sturing vanuit de ondernemers. Het stelsel sluit beter aan op de strategische visie van SPAR, waarbij het uitgangspunt is om samen te groeien. Peter Bolleman, bestuurslid van de SPAR Detaillisten Coöperatie: “In een intensieve samenwerking met SPAR holding hebben wij een mooie stap gezet naar een eenvoudiger en transparant stelsel dat eerlijk is voor het collectief”.

SPAR wil de komende drie jaren het aantal locaties verdubbelen naar 1000. De organisatie ziet mogelijkheden in binnensteden, maar ook bij bedrijven.

Bron: SPAR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

Zoetwaren – Het kauwgommerk BenBits heeft woensdag haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Het kauwgommerk dat in de jaren zeventig een van de eerste suikervrije kauwgoms was, keert nu in Nederland vanuit Italië terug als een natuurlijke, plasticvrije kauwgom.

Lees bericht


SPAR city met The Tosti Club in WFC Amsterdam

Formulenieuws - Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA hebben vastgoedontwikkelaar MRP en SPAR een intentieovereenkomst getekend voor een SPAR city met een shop-in-the-shop van The Tosti Club in WFC Amsterdam. De komst van gemakswinkel SPAR past bij de plannen van WFC Amsterdam om naar een nieuwe mixed-use plek te transformeren.

Lees bericht
Deliveroo en SPAR breiden samenwerking verder uit

Formulenieuws – Na een succesvolle pilot in Amsterdam breiden Deliveroo en Spar hun samenwerking uit naar 7 andere Nederlandse steden. Bij 13 aangesloten Spar-winkels kunnen klanten voortaan hun boodschappen bestellen en direct thuis laten bezorgen door de bezorgdienst.

Lees bericht

SPAR mag zich in jubileumjaar Top Employer noemen

Onderzoek - SPAR is, in het jaar dat de convenienceketen 90 jaar bestaat, benoemd tot Top Employer Nederland 2022. Dit is een internationaal erkende onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door het Top Employers Institute dat organisaties wereldwijd certificeert. Met deze benoeming onderstreept SPAR goed werkgeverschap en kwalitatief HR-management.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid