Nieuw festivalconcept DE TAAFEL van The Food Line-up
Festivalcatering – Zó vanuit je tentje ontbijten op twee bijzondere plekken in de natuur van Vlieland: zo’n 250 Into The Great Wide Open festivalgangers mochten dit weekend voor de eerste keer aanschuiven bij het nieuwe festivalconcept DE TAAFEL van impact cateraar The Food Line-up.
Tijdens DE TAAFEL serveerden drie chefs uit The Food Line-up’s community van vakmensen een menu, met de omgeving, natuur en verhaal van de chef als uitgangspunt. Doel van DE TAAFEL is om gasten weer te laten eten met aandacht; voor vakmanschap, voor onbekende smaken en technieken, voor je tafelgenoten en voor de plek waar je eet.
Impact
The Food Line-up staat bekend als impact cateraar in zakelijke evenementen maar heeft haar roots in de festivalwereld. De samenwerking met Into The Great Wide Open is dan ook een logische. Het jaarlijkse festival op Vlieland is een proeftuin voor duurzaamheid, waar alles draait om het onontdekte, nieuwe en authentieke. Waarden die The Food Line-up deelt.
DE TAAFEL
De meterslange DE TAAFEL werd drie ochtenden gedekt voor 150 gasten per editie: op het strand ging de aandacht naar authentiek Griekse smaken van chef Evangelos. En tijdens de tweede dag in de duinen sleepte chef Gilbert de gasten mee in geuren, kleuren en smaken van het seizoen om zo de natuur op een nieuwe manier te leren kennen.
Bron: The Food Line-up/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nespresso introduceert feloranje Travel Mug
Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.
Lees berichtKarma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees berichtEventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees bericht‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’
Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.
Lees berichtAnouk Meijer wordt Managing director van The Food Line-up
Benoeming - Anouk Meijer wordt de nieuwe Managing director van evenementencateraar The Food Line-up. Willem Treep zal in zijn rol als CEO zich meer gaan richten op strategie en business development. De dagelijkse leiding draagt hij over aan Meijer.
Lees berichtTNO test voedselkeuzegedrag op Lowlands
Onderzoek – TNO en de Wageningse Universiteit (WUR) hebben op Lowlands gezamenlijk onderzoek gedaan naar het eetgedrag van festivalbezoekers. Het onderzoek maakt onderdeel uit van een breder onderzoek naar het eetgedrag van mensen, nu en in de toekomst.
Lees bericht