Nieuw horecaconcept Liemès Food District zoekt ‘wereldchefs


Horeca - Liemès Food District, het nieuwe horecaconcept dat dit najaar langs de A2 haar deuren opent in het iconische gebouw The Wall in Utrecht is op zoek naar gepassioneerde chefs van elf verschillende wereldkeukens. In het horecaconcept krijgen de chefs een kant-en-klare keuken en wordt de rest ook geregeld. De kok hoeft zich alleen te richten op het klaarmaken van de gerechten.

Liemès regelt in principe alles. Voor deelnemende chefs betekent dat zorgen uit handen worden genomen, maar ook kosten. Zo zorgt Liemès voor de bediening, keukenapparatuur, een kassasysteem en de marketing. Ed Bindels, oprichter van Amac en eigenaar van Liemès ziet zijn horeca-aanpak als fantastische kans voor chefs die de nodige kookervaring hebben en voor zichzelf willen beginnen. “Je hoeft alleen te doen waar je goed in bent, namelijk de lekkerste gerechten klaarmaken. De rest regelen wij.”

Het Food District moet een smeltkroes worden van elf wereldkeukens waar chefs elkaar aanvullen. Bindels: “Bij Liemès komen wereldkeukens samen. Ieder met een eigen sfeer, passend bij de authenticiteit van de keuken en de smaak van de chef.” De keukens krijgen wel allemaal hun eigen look & feel.

Liemès Food District

Liemès bevindt zich aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn, is 1500 vierkante meter groot en biedt plaats aan 500 gasten. Het food district moet een ontmoetingsplek worden voor vrienden, familie en collega’s. De horecalocatie kent verschillende zitgedeeltes – met lage, hoge en lange tafels – en twee open bars.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Regionale aanpak vraagt vroege sluiting horeca Randstad

Coronamaatregelen – De horecabedrijven in het westen van het land moeten eerder dicht en het maximum aantal mensen in feestzaal gaat terug van honderd naar vijftig. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de persconferentie van vrijdagavond van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Lees bericht


Horecabezoek in juli en augustus weer bijna op oude niveau

Onderzoek - Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar lichtpuntjes zijn er wel. Doordat veel mensen de vakantie in eigen land hebben doorgebracht en het mooie terrasweer, hebben veel mensen de weg naar de horecabedrijven weer weten te vinden. Niet alleen de jongeren, maar ook de groep ouder dan 50 jaar.

Lees bericht

Rabobank ziet horeca in derde kwartaal opveren

Analyse – De Nederlandse economie herstelt zich traag van alle beperkende coronamaatregelen, maar toch ziet de Rabobank ook lichtpuntjes. In een maandag verschenen rapport verwacht de bank dat de horecaomzet in het derde kwartaal opveert. Maar of die doorzet is de vraag. Veel zal afhangen van het vertrouwen van de consument, want die is nog erg voorzichtig.

Lees bericht
Bijzonder Uit Eten lanceert nieuwe website

Platform - Bijzonder Uit Eten, de restaurantgids gericht op unieke en bijzondere culinaire ervaringen, lanceert een volledig nieuwe website. Omdat juist nu mensen minder naar het buitenland gaan, maar de thuisblijvers wel op zoek gaan naar een bijzondere high tea, diner op hoogte, een culinaire wandeling, of leuke picknickplek, is er een platform waar die locaties kunnen worden gevonden. Bijzonder...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid