Nieuw horecaplatform voor aanbestedingen bij overheid


Platform – TenderXL is een nieuw platform voor ondernemingen en tendermanagers in de horeca die zaken willen doen met overheid. Het platform is opgezet door Trias Politica Advies, een initiatief van Ireen Boon. Volgens Boon hikken veel bedrijven aan tegen een aanbesteding, omdat het tijdrovend is en veel papierwerk vraagt. TenderXL moet dat eenvoudiger maken, door alle aanbestedingen overzichtelijk neer te zetten en een compleet overzicht te bieden van alle benodigde documenten, beleidsstukken en inkoopvoorwaarden. Jaarlijks koopt de overheid voor 73 miljard euro in bij het bedrijfsleven. Reden genoeg om serieus naar te mogelijkheden bij aanbestedingen te kijken.TenderXL zegt ook rechtstreeks zaken te kunnen doen met de overheid. Het platform combineert daarbij relevante informatie over concurrenten met een overzicht van toekomstige aanbestedingen: overheidsopdrachten die nog moeten worden voorbereid en waar bedrijven dus nog invloed op hebben. TenderXL plaatst daarnaast ondernemingen op de voorkeurslijsten van gemeentes en geeft een melding wanneer de concurrent een tender wint. Ireen Boon is oprichter van public affairsbureau Trias Politica Advies. De afgelopen jaren heeft zij bedrijven geadviseerd hoe zaken te doen met de overheid. Deze kennis is nu samengebracht in de opzet van het platform. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Help de Horeca’ levert ruim 3,7 miljoen op

Coronasteun - Ruim 80.000 waardebonnen zijn er verkocht voor de actie 'Help de Horeca'. Daarmee heeft het initiatief om de horeca te steunen in coronatijd in ruim elf weken maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd. De actie is deze week geëindigd.

Lees bericht

ING verwacht nog geen volledig herstel horeca in 2021

Analyse – Volgens het Economisch Bureau van de ING stevent de horeca af op een omzetdaling van 30 tot 40% in 2020. Vooral in de maand april is de sector door een diep dal gegaan. In die maand zagen hotels het aantal gasten met 95% dalen en werd er bij restaurants en cafés 70% minder gepind. Voor eind 2021 verwacht het bureau ook nog geen volledig...

Lees bericht

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht


‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht




© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid