Nieuw Smaakmakers-label bestemd voor duurzame horecazaken
Duurzaamheid – Energieleverancier Vattenfall en HorecaNederland.TV introduceren een label dat horecazaken moet motiveren energiebewust en duurzaam te gaan ondernemen. “Met het Smaakmakers-label kunnen horecazaken laten zien dat ze hun steentje bijdragen,” zegt Roderick Glerum, commercieel directeur Vattenfall.
In Nederland zijn meer dan 60.000 horecabedrijven, die veel energie gebruiken. Volgens de initiatiefnemers lekt een gedeelte daarvan onnodig weg, wat zorgt voor energieverspilling en onnodig hoge energiekosten. Met Smaakmakers willen beide partijen horecazaken mobiliseren om energiebewust en duurzaam te ondernemen.
Omslag
Beide bedrijven signaleren dat er steeds meer horecabedrijven een omslag willen maken naar een duurzamere oplossingen. De online energiecheck laat horecaondernemers ontdekken wat het energieverbruik is van de eigen onderneming. Is alles op orde dan ontvangen bedrijven het Smaakmakerslabel,” aldus Glerum. “Daarmee kunnen de gasten zien dat de energiezaken goed op orde zijn. Is er nog wat te verbeteren? Geen probleem. Tips van de technische adviseurs helpen d ondernemers op weg. Zo is een ondernemer al goed bezig als die alle gloei- en halogeenlampen vervangt door led.”
Winstgevend
“Juist omdat de horeca een grootverbruiker is van energie willen wij gezamenlijk een beweging opstarten, waarbij elk horecabedrijf in Nederland - groot of klein – energiebewust onderneemt,” vertelt HorecaNederland.TV-oprichter Gerlof Bos. Bos hamert ook op de winstgevende kant van een duurzamer energiebeleid. “Behalve dat je bespaart op de energierekening vindt een nieuwe generatie gasten een duurzame horeca ook belangrijk.”
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Paardekooper presenteert tweede Duurzaamheidsverslag
Verpakkingen - Als aanjager van duurzaamheid binnen de verpakkingsindustrie zet Koninklijke Paardekooper Group in op een duurzamere toekomst. Het familiebedrijf presenteert daarom de tweede editie van het Duurzaamheidsverslag, waarin de organisatie aangeeft niet alleen de CO2-voetafdruk van de eigen organisatie te verminderen, maar ook die van hun klanten en partners.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtHalf-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip
Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees bericht