Nieuw voedingsconcept VersZorgende voor kleinschalige zorg
Zorg - Voor de kleinschalige zorg in Nederland is het voedingsconcept VersZorgende ontwikkeld. Het concept gaat uit dat mensen, de zogeheten VersZorgenden, het proces rond eten en drinken in een woonvorm op zich nemen en zodoende het zorgpersoneel ontlasten. Bij dit proces worden zoveel mogelijk de cliënten van de woonvorm betrokken.
Deze vorm van het verzorgen van eten en drinken is al geïmplementeerd bij GGZ Delfland en wordt nu landelijk uitgerold voor de ggz, gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Detacheringsbureau Okeedo en maaltijden- en ingrediëntenleverancier Huuskes hebben zich aangesloten als strategisch partner van het concept. Michel Kampert, Coördinator Services bij GGZ Delfland, is de oprichter van het concept VersZorgende. “We organiseren het proces van eten en drinken dicht bij de cliënten, op de woonvorm. Daardoor weten we wat hun behoeften zijn en kunnen we goede en gezonde maaltijden bereiden, aangedikt met een saus van aandacht”, aldus Kampert.
Okeedo
GGZ Delfland heeft ruime ervaring opgedaan met het concept. “Een van de pijlers onder het succes is dat we het proces van eten en drinken uit handen van zorgprofessionals nemen”, aldus Kampert. “Deze aanpak verlaagt de werkdruk bij het zorgpersoneel, terwijl er meer aandacht aan cliënten wordt besteed.”Als detacheringsbureau voor de zorg is Okeedo betrokken bij het concept VersZorgende. “Wij zetten ons al een aantal jaren in om personele tekorten in de zorg te ondervangen. Het concept VersZorgende sluit hier op aan”, vertelt Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo. “Wij boren enerzijds onbenut arbeidspotentieel aan waardoor nieuwe mensen de zorg instromen. Anderzijds leiden wij hen op tot VersZorgende, waardoor cliënten gelukkiger worden en de zorgteams significant worden ontlast door nieuwe collega’s.”
Huuskes
Huuskes heeft zich als strategisch partner aangesloten bij VersZorgende. “Ik ben erg enthousiast over de visie van VersZorgende op vers koken op een afdeling”, reageert Huuskes-directeur Gerben Hengeveld. “We zien te vaak dat er zorgmedewerkers koken die daar eigenlijk geen affiniteit mee hebben. Door dit uit te besteden aan VersZorgenden kun je een deel van de druk op de zorg, waar het personeelstekort het grootst is, wegnemen.”
Bron: VersZorgende/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bonduelle Foodservice start pilot met Health Food Wall
Samenwerking - Bonduelle Foodservice Benelux en Health Food Wall gaan samenwerken. Bonduelle gaat producten aanleveren voor de koelkasten die op verschillende plaatsen staan opgesteld.
Lees berichtMora komt met mini-snacks voor horecalocaties zonder friteuse
Introductie – Snackproducent Van Geloven speelt met de introductie van de Mora Oven & Airfryer Mini Mix in op de groeiende van ovenbereide snacks voor horecalocaties zonder friteuse. De mix bevat een selectie van bekende Mora snackklassiekers zoals de Mini frikandellen, Rundvlees bitterballen, Kipnuggets en Goudse kaasballetjes.
Lees berichtVan Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtOpsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet
Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....
Lees berichtRobert Burgler nieuwe General Manager SuperTrade
Benoeming - Robert Burgler (51) benoemd is de nieuwe General Manager van SuperTrade u.a. De benoeming was al ingegaan per oktober vorig jaar, maar is nu pas naar buiten gebracht.
Lees berichtThe Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten
Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.
Lees bericht