Nieuw voedingsconcept VersZorgende voor kleinschalige zorg


VersZorgenden gaan in kleine woonvormen patiënten helpen met gezond koken

Zorg - Voor de kleinschalige zorg in Nederland is het voedingsconcept VersZorgende ontwikkeld. Het concept gaat uit dat mensen, de zogeheten VersZorgenden, het proces rond eten en drinken in een woonvorm op zich nemen en zodoende het zorgpersoneel ontlasten. Bij dit proces worden zoveel mogelijk de cliënten van de woonvorm betrokken.

Deze vorm van het verzorgen van eten en drinken is al geïmplementeerd bij GGZ Delfland en wordt nu landelijk uitgerold voor de ggz, gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Detacheringsbureau Okeedo en maaltijden- en ingrediëntenleverancier Huuskes hebben zich aangesloten als strategisch partner van het concept. Michel Kampert, Coördinator Services bij GGZ Delfland, is de oprichter van het concept VersZorgende. “We organiseren het proces van eten en drinken dicht bij de cliënten, op de woonvorm. Daardoor weten we wat hun behoeften zijn en kunnen we goede en gezonde maaltijden bereiden, aangedikt met een saus van aandacht”, aldus Kampert.

Okeedo

GGZ Delfland heeft ruime ervaring opgedaan met het concept. “Een van de pijlers onder het succes is dat we het proces van eten en drinken uit handen van zorgprofessionals nemen”, aldus Kampert. “Deze aanpak verlaagt de werkdruk bij het zorgpersoneel, terwijl er meer aandacht aan cliënten wordt besteed.”Als detacheringsbureau voor de zorg is Okeedo betrokken bij het concept VersZorgende. “Wij zetten ons al een aantal jaren in om personele tekorten in de zorg te ondervangen. Het concept VersZorgende sluit hier op aan”, vertelt Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo. “Wij boren enerzijds onbenut arbeidspotentieel aan waardoor nieuwe mensen de zorg instromen. Anderzijds leiden wij hen op tot VersZorgende, waardoor cliënten gelukkiger worden en de zorgteams significant worden ontlast door nieuwe collega’s.”

Huuskes

Huuskes heeft zich als strategisch partner aangesloten bij VersZorgende. “Ik ben erg enthousiast over de visie van VersZorgende op vers koken op een afdeling”, reageert Huuskes-directeur Gerben Hengeveld. “We zien te vaak dat er zorgmedewerkers koken die daar eigenlijk geen affiniteit mee hebben. Door dit uit te besteden aan VersZorgenden kun je een deel van de druk op de zorg, waar het personeelstekort het grootst is, wegnemen.”

Bron: VersZorgende/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg

Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.

Lees bericht
Marc de Swart vertrekt bij SuperTrade

Persoonlijk - Het bestuur van SuperTrade heeft een toekomstvisie voor de inkoopvereniging geformuleerd die niet aansluit op de persoonlijke ambitie van haar directeur Marc de Swart en daarom gaat hij SuperTrade verlaten.

Lees bericht


Huuskes biedt nieuw gepersonaliseerd bestelplatform

Zorg – Totaalleverancier Huuskes in Enschede heeft de eigen Huuskes Shop vernieuwd en deze gepersonaliseerd in vier verschillende bestelplatforms. Waar voorheen de klanten allemaal in dezelfde webshop omgeving zaten, worden zij vanaf dit jaar in vier verschillende webshops onderverdeeld: ziekenhuizen, kleinschalig wonen, grootschalige keukens en restaurants & catering.

Lees bericht

‘Alliantie wil voeding in de zorg gezonder en duurzamer maken’

Zorg - “Samen eten en drinken in de gezondheidzorg gezonder en duurzamer, oftewel ToekomstProef, maken.” Deze missie heeft een aantal partijen uitgesproken tijdens een duurzaam ontbijt op 13 september jl. bij Van Gelder Groente en Fruit Experience Center. Bedoeling is dat zoveel mogelijk partijen die actief zijn in de zorgsector, zich aansluiten om de stappen in gezonde voeding en duurzaamheid binnen...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid