Nieuwe coronaregels voor de horeca gaan vandaag in


Herkenbare gescheiden loopstromen voor in- en uitgang en sanitaire voorzieningen zijn belangrijk

Coronamaatregelen - De wijzigingen in de horecaregels zoals die vorig week donderdag door minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zijn aangekondigd gaan vandaag in. Welke zijn dat ook al weer?

Dat vroeg ook de belangenvereniging voor Professionele Frituurders (ProFri) zich af, en na overleg met het ministerie kwam de vereniging tot het volgende advies: voor afhalers en voor klanten die komen voor een frietje of ijsje in de hand verandert er niets. De overige maatregelen blijven voor deze groep klanten wel onverminderd van kracht. Maar er zijn ook extra maatregelen

Ondernemers zijn vanaf vandaag namelijk ook verplicht om aan gasten die ter plekke blijven eten te vragen om zich met naam en telefoonnummer te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Deze vraag is verplicht, maar het registeren van de gasten is op vrijwillige basis. Het vastleggen van naam en telefoonnummer (datum en tijdstip) is vooralsnog voldoende. Andere persoonsgegevens vragen past in niet binnen het kader van de AVG en wordt dus ook niet gevraagd. Nog onduidelijk is hoe land de informatie moet worden bewaard. Daarover volgt later meer duidelijkheid, volgens ProFri.

In restaurants, cafés en op het terras, binnen en buiten, houden gasten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit 1 huishouden komen), hebben ze een vaste zitplaats en worden hygiënemaatregelen nageleefd. Binnen in restaurants en cafés heeft iedereen een vaste zitplaats. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven. Extra aandacht is nodig om de verkeersstromen rond bijvoorbeeld in- en uitgang en sanitaire voorzieningen goed van elkaar te scheiden.

Op buitenterrassen heeft iedereen een vaste zitplaats. Onder voorwaarden mogen buiten ‘kuchschermen’ geplaatst worden als alternatief voor de 1,5 meter afstand. Het aantal gasten dat een café of reis afhankelijk van de beschikbare ruimte. De belangrijkste regels zijn dat gasten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren en een zitplaats hebben.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid