Nieuwe eenjarige koksopleiding met focus op duurzaamheid
Opleiding – Cateraar VITAM en onderwijsinstelling Koning Willem I College hebben elkaar gevonden in een nieuwe eenjarige koksopleiding, waarin gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal staat en de focus ligt op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid. De eerste lichting van twintig VITAM medewerkers start per 1 januari 2019. VITAM ziet de opleiding als een startpunt voor meer culinaire vernieuwing binnen het vakgebied en een positief antwoord op de krappe arbeidsmarkt in de (horeca)sector. Op de meer dan 200 cateringlocaties van VITAM wordt iedere dag vers gekookt en worden lunchgasten verleid met gezonde en lekkere gerechten. In het menu dat de koks ontwikkelen, is de Nederlandse seizoenskalender leidend. De klik met het Koning Willem I College was vanuit die visie dan ook heel natuurlijk. Dit college is namelijk de enige opleider die lesgeeft op basis van ‘Dutch Cuisine’: het werken met duurzame, seizoensgebonden streekproducten, met respect voor dier, mens en natuur. In de opleiding heeft groente een hoofdrol en is er nadrukkelijk aandacht voor gezondheid. Het koken met minder zout is daar een concreet voorbeeld van. Naast deze uitgangspunten, staan creativiteit, nieuwe technieken en gastronomie centraal tijdens deze eenjarige opleiding. De opleiding biedt daarnaast deels ook een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt, vooral waar het koks aangaat. Bron: @FoodClicks Opleiding – Cateraar VITAM en onderwijsinstelling Koning Willem I College hebben elkaar gevonden in een nieuwe eenjarige koksopleiding, waarin gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal staat en de focus ligt op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid. De eerste lichting van twintig VITAM medewerkers start per 1 januari 2019. VITAM ziet de opleiding als een startpunt voor meer culinaire vernieuwing binnen het vakgebied en een positief antwoord op de krappe arbeidsmarkt in de (horeca)sector. Op de meer dan 200 cateringlocaties van VITAM wordt iedere dag vers gekookt en worden lunchgasten verleid met gezonde en lekkere gerechten. In het menu dat de koks ontwikkelen, is de Nederlandse seizoenskalender leidend. De klik met het Koning Willem I College was vanuit die visie dan ook heel natuurlijk. Dit college is namelijk de enige opleider die lesgeeft op basis van ‘Dutch Cuisine’: het werken met duurzame, seizoensgebonden streekproducten, met respect voor dier, mens en natuur. In de opleiding heeft groente een hoofdrol en is er nadrukkelijk aandacht voor gezondheid. Het koken met minder zout is daar een concreet voorbeeld van. Naast deze uitgangspunten, staan creativiteit, nieuwe technieken en gastronomie centraal tijdens deze eenjarige opleiding. De opleiding biedt daarnaast deels ook een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt, vooral waar het koks aangaat. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek