Nieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere

Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.
De locatie is ook de thuisbasis van Lovingly Made Ingredients, de dochteronderneming van Meatless Farm, en de tweede productielocatie van getextureerde plantaardige eiwitten naast de vestiging in Canada. De nieuwe productielocatie stelt het merk in staat om de distributie naar retailers en restaurants snel op te schalen, het assortiment uit te breiden en de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. Het hoofdkantoor van Meatless Farm is gevestigd in Amsterdam.
De nieuwe hub gaat zowel producten van Meatless Farm als Getextureerde Plantaardige Eiwitten produceren. De infrastructuur wordt gedeeld met de eerste vestiging die specifiek voor plantaardige voeding werd opgezet door de Europese voedselproducent Van Loon Group. Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm: "De hoeveelheid alternatieve eiwitten die vorig jaar wereldwijd werd geconsumeerd, was ongeveer gelijk aan twee procent van de markt voor dierlijke eiwitten. De vraag naar plantaardige vleesvervangers stijgt en met deze stap staan we in een sterke positie om aan die vraag van onze partners in Europa te voldoen.
Naast het produceren van Meatless Farm-producten, waaronder vers plantaardige gehakt, burgers, worstjes en kipproducten van het merk, zal de hub een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe producten.
De nieuwe Europese locatie is een vervolg op de snelle uitbreiding van de onderneming, die in 2016 door Toft Bech werd opgericht. Meatless Farm is actief in meer dan 20 landen met meerdere productlijnen die in grote supermarkten zoals Tesco, Sainsbury's en Whole Foods worden verkocht en in karakteristieke restaurants zoals Nathan's Famous en Pret A Manger worden geserveerd.
(In de recente uitgave van @FoodClicks een interview met Ferry Kamp, verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing van Meatless Farm. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Achtste editie Week Zonder Vlees & Zuivel van start
Actie - De achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is van start gegaan. De duurzame gedragsveranderingscampagne kiest dit jaar voor een regionale aanpak om in te spelen op de uiteenlopende eetgewoonten in Nederland.
Lees berichtManon Houben nieuwe voorzitter COV en VNV
Benoeming - Manon Houben is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Zij volgt Laurens Hoedemaker op die zijn functie per 1 januari jl. heeft neergelegd. Houben treedt in dienst op 1 april 2025.
Lees berichtInnergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees bericht‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees berichtMerendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie
Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.
Lees berichtKarma Kebab opent vestiging in Amsterdam
Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.
Lees bericht