Nieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere


Foto bij: Meatless Farm

Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.

De locatie is ook de thuisbasis van Lovingly Made Ingredients, de dochteronderneming van Meatless Farm, en de tweede productielocatie van getextureerde plantaardige eiwitten naast de vestiging in Canada. De nieuwe productielocatie stelt het merk in staat om de distributie naar retailers en restaurants snel op te schalen, het assortiment uit te breiden en de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. Het hoofdkantoor van Meatless Farm is gevestigd in Amsterdam.

De nieuwe hub gaat zowel producten van Meatless Farm als Getextureerde Plantaardige Eiwitten produceren. De infrastructuur wordt gedeeld met de eerste vestiging die specifiek voor plantaardige voeding werd opgezet door de Europese voedselproducent Van Loon Group. Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm: "De hoeveelheid alternatieve eiwitten die vorig jaar wereldwijd werd geconsumeerd, was ongeveer gelijk aan twee procent van de markt voor dierlijke eiwitten. De vraag naar plantaardige vleesvervangers stijgt en met deze stap staan we in een sterke positie om aan die vraag van onze partners in Europa te voldoen.

Naast het produceren van Meatless Farm-producten, waaronder vers plantaardige gehakt, burgers, worstjes en kipproducten van het merk, zal de hub een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe producten.

De nieuwe Europese locatie is een vervolg op de snelle uitbreiding van de onderneming, die in 2016 door Toft Bech werd opgericht. Meatless Farm is actief in meer dan 20 landen met meerdere productlijnen die in grote supermarkten zoals Tesco, Sainsbury's en Whole Foods worden verkocht en in karakteristieke restaurants zoals Nathan's Famous en Pret A Manger worden geserveerd.

(In de recente uitgave van @FoodClicks een interview met Ferry Kamp, verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing van Meatless Farm. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht

Meatless Farm lanceert drie nieuwe horecaproducten

Vegetarisch - Meatless Farm, introduceert na de plantaardige Aziatische borrelsnacks, nu drie nieuwe producten voor de horeca en groothandel. De lijn omvat een drietal hoofdmaaltijden, te weten Aziatische gehaktballetjes, kiploze stukjes en gehaktloze braadworst.

Lees bericht
Eerste vegetarische aanbieder van vriesverse kindervoeding

Kindervoeding – Frootie, heet het bedrijf, dat als eerste 100% vegetarische vriesverse kindervoeding gaat brengen. De ondernemers Wania Pires (30) en Elvia Gonçalves (31) sturen de maaltijdenboxen al naar consumenten, kinderdagverblijven en horecagelegenheden, zo melden zij, maar zijn nu op zoek naar investeerders.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid