‘Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen’
Vakbeurzen – De plannen om volgend jaar een nieuwe horecabeurs te starten in Hardenberg zijn positief ontvangen. Beursorganisator Easyfairs en initiatiefnemer van de beurs had al vooronderzoek gedaan naar de nieuwe beurs die eind januari 2024 moet plaatsvinden, maar meldt nu dat er al tientallen inschrijvingen zijn.
Easyfairs bracht het nieuws dat Hardenberg een nieuwe horecabeurs zou krijgen in januari dit jaar naar buiten. Het bedrijf gaat de beurs organiseren op 29, 30 en 31 januari 2024 in de Evenementenhal in Hardenberg. In verleden werd op die locatie ook een horecabeurs gehouden, maar die had veel concurrentie van het HorecaEvenTT in Assen. Nu de organisatie deze horecabeurs heeft verplaatst naar Leeuwarden, is er in het oosten van het land ruimte gekomen voor een nieuwe beurs voor die regio. Easyfairs zegt veel positieve reacties te krijgen op de beurs in Hardenberg van zowel leveranciers, als horecaondernemers die de beurs willen bezoeken.
Volgens Easyfairs zijn horecaondernemers momenteel drukker dan ooit tevoren. Ook omdat zij door personeelsgebrek veel vaker in hun eigen zaak moeten meewerken. Een vakbeurs ‘in de achtertuin’ is dan makkelijk. Easyfairs: “De omgeving telt veel horecazaken die met dezelfde uitdagingen kampen: onder andere moeite met het vinden van goed personeel en stijgende inkoopprijzen. De zaak moet blijven draaien, dat gaat voor op het bezoeken van vakbeurzen verder weg”. Ook leveranciers schijnen volgens de beursorganisator, ondernemers uit het oosten minder vaak te zien op andere beurzen.
Hogere horecasegment
De vakbeurs richt zich volop op beleving en is toegankelijk voor alle horecaprofessionals. De focus ligt op het midden- en hoge segment van de horeca. Centraal staat beleving; een bezoek aan de beurs moet inspireren en informeren door nieuwe smaken te ervaren, maar ook bijvoorbeeld nieuwe technologieën ter plekke uit te proberen.
Bron: Easyfairs/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Jubileumeditie Sial realiseert recordgroei van 8% in bezoek
Vakbeurzen - Meer dan 285.000 professionals uit de hele wereld, die 7.500 exposanten konden bezoeken uit 127 landen op meer dan 270.000 m² beursoppervlakte. De beurs kende een recordgroei van 8% in bezoekers.
Lees berichtMICHELIN-effect duidelijk merkbaar bij BBB Maastricht
Vakbeurzen – Op de eerste dag van horecavakbeurs BBB Maastricht, die voor de 69ste keer werd geopend, was ook direct merkbaar welke invloed de MICHELIN-uitreiking had op de bezoekers. De beurs trok een recordaantal bezoekers op de eerste dag.
Lees berichtMelaard (Gastvrij Rotterdam): “Kwaliteit bezoekers groeit door”
Vakbeurzen – Na de jubileumeditie van vorig jaar is er dit jaar weer een reguliere beurs van Gastvrij Rotterdam. Niet dat deze 11e editie van 23 t/m 25 september anders is dan de voorgaande beurzen in Ahoy maar de horecabeurs breidt wel steeds verder uit. Niet alleen in activiteiten ook het aantal standhouders en de omvang neemt elk jaar toe. “Maar”, zegt...
Lees berichtBBB Maastricht dag eerder van start voor fine dining
Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.
Lees berichtSligro opnieuw Founding Partner Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - Sligro Food Group heeft niet alleen haar deelname bevestigd, maar zich ook weer gecommitteerd als Founding Partner aan Gastvrij Rotterdam. Het aantal Founding Partners komt daarmee op 14. Sligro zal deelnemen samen met Heineken.
Lees berichtJubileumeditie Sial Paris volledig uitverkocht
Vakbeurzen - De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris beleeft van 19 t/m 23 oktober niet alleen haar 60e verjaardag, maar wordt mogelijk ook de grootste Sial ooit. Ruim vijf maanden voor het begin van dit topevenement is de beursvloer volledig uitverkocht.
Lees bericht