‘Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen’


Afbeelding van de Recreatiebeurs in Hardenberg, eerder dit jaar

Vakbeurzen – De plannen om volgend jaar een nieuwe horecabeurs te starten in Hardenberg zijn positief ontvangen. Beursorganisator Easyfairs en initiatiefnemer van de beurs had al vooronderzoek gedaan naar de nieuwe beurs die eind januari 2024 moet plaatsvinden, maar meldt nu dat er al tientallen inschrijvingen zijn.

Easyfairs bracht het nieuws dat Hardenberg een nieuwe horecabeurs zou krijgen in januari dit jaar naar buiten. Het bedrijf gaat de beurs organiseren  op 29, 30 en 31 januari 2024 in de Evenementenhal in Hardenberg. In verleden werd op die locatie ook een horecabeurs gehouden, maar die had veel concurrentie van het HorecaEvenTT in Assen. Nu de organisatie deze horecabeurs heeft verplaatst naar Leeuwarden, is er in het oosten van het land ruimte gekomen voor een nieuwe beurs voor die regio. Easyfairs zegt veel positieve reacties te krijgen op de beurs in Hardenberg van zowel leveranciers, als horecaondernemers die de beurs willen bezoeken.

Volgens Easyfairs zijn horecaondernemers momenteel drukker dan ooit tevoren. Ook omdat zij door personeelsgebrek veel vaker in hun eigen zaak moeten meewerken. Een vakbeurs ‘in de achtertuin’ is dan makkelijk. Easyfairs: “De omgeving telt veel horecazaken die met dezelfde uitdagingen kampen: onder andere moeite met het vinden van goed personeel en stijgende inkoopprijzen. De zaak moet blijven draaien, dat gaat voor op het bezoeken van vakbeurzen verder weg”. Ook leveranciers schijnen volgens de beursorganisator, ondernemers uit het oosten minder vaak te zien op andere beurzen.

Hogere horecasegment

De vakbeurs richt zich volop op beleving en is toegankelijk voor alle horecaprofessionals. De focus ligt op het midden- en hoge segment van de horeca. Centraal staat beleving; een bezoek aan de beurs moet inspireren en informeren door nieuwe smaken te ervaren, maar ook bijvoorbeeld nieuwe technologieën ter plekke uit te proberen.

Bron: Easyfairs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Melaard (Gastvrij Rotterdam): “Kwaliteit bezoekers groeit door”

Vakbeurzen – Na de jubileumeditie van vorig jaar is er dit jaar weer een reguliere beurs van Gastvrij Rotterdam. Niet dat deze 11e editie van 23 t/m 25 september anders is dan de voorgaande beurzen in Ahoy maar de horecabeurs breidt wel steeds verder uit. Niet alleen in activiteiten ook het aantal standhouders en de omvang neemt elk jaar toe. “Maar”,  zegt...

Lees bericht




Jubileumeditie Sial Paris volledig uitverkocht

Vakbeurzen - De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris beleeft  van 19 t/m 23 oktober niet alleen haar 60e verjaardag, maar wordt mogelijk ook de grootste Sial ooit. Ruim vijf maanden voor het begin van dit topevenement is de beursvloer volledig uitverkocht.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid