‘Nieuwe ingrijpende maatregelen in de maak’


Coronamaatregelen – Niets is definitief zolang het niet is uitgesproken tijdens de persconferentie van vanavond, maar de voortekenen voor de foodservicemarkt zijn niet goed. Maatregelen die op tafel liggen zijn sluiting van de horeca in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag om 22.00 uur, beperkt reizen binnen de Randstad en ook het publiek bij voetbalwedstrijden is niet meer welkom.

Het zijn enkele uitgelekte plannen waarover wordt bericht, maar de ondertoon van de betrokken instanties is serieus: er zijn ingrijpende maatregelen nodig om het virus effectief te bestrijden en de oplopende besmettingcijfers te kantelen. Enkele voorstellen die circuleren zijn dat thuiswerken strikter moet worden nageleefd – bedrijven zouden zelfs boetes kunnen krijgen, maar daarnaast wordt ook voorgesteld dat het reizen binnen de Randstad alleen mag indien strikt noodzakelijk; voorts moet de horeca voortaan om 22.00 uur dicht in plaats van nu 24.00 uur en mag er daarna niemand meer in. Vooralsnog lijkt die maatregel zich te beperken tot de Randstad (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag), maar het is mogelijk dat de maatregel ook landelijk wordt doorgeveoerd; ook bij sportevenementen is straks geen publiek meer toegestaan, zowel bij de amateurs als bij betaald voetbal.

Registratieplicht

Verder wordt het voor contactberoepen verplicht een registratiebeleid te voeren. Die bezoek- en contactlijsten moeten het de GGD’s gemakkelijker maken om hun brononderzoek te kunnen uitvoeren. Ook supermarkten moeten de teugels weer aanhalen en mogen bezoek alleen toelaten met winkelwagentje, dat zij wel ontsmet moeten aanbieden.

Groepsgrootte

Volgens sommige media is ook de groepsgrootte momenteel onderwerp van discussie. Eerder waren er onbeperkte aantallen in de horeca mogelijk, mits de afstand van anderhalvemeter kon worden gewaarborgd. Voor gezelschappen, die nauw verwant zijn aan elkaar, was er wel een beperking van vijftig in één ruimte. In de voorstellen zou het aantal mensen dat mag samenkomen gemaximeerd worden op dertig.

Persconferentie

De maatregelen zouden morgen om 18.00 uur ingaan. Na drie weken wordt het effect ervan geëvalueerd. Pas na de persconferentie vanavond om 19.00 uur van premier Rutte en minister De Jonge wordt duidelijk welke maatregelen er precies gaan gelden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsArtiesten vieren heropening horeca met variant op Hazes-lied

Actie – De artiesten Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen vieren met een nieuwe uitvoering van de Hazes-hit ‘Het Laatste Rondje’ de heropening horeca. In de nieuwe versie draait het niet om de laatste minuten waarin een café open is, maar juist om de eerste minuten dat deze weer opengaat.

Lees bericht

OMT adviseert heropening horeca met sluiting om 20.00 uur

Advies - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd de horeca- en cultuursector te openen tot 20.00 uur. Het adviesteam acht het op basis van de huidige besmettingscijfers en redelijk stabiele ziekenhuisopnames het verantwoord een aantal maatregelen te versoepelen en de horeca te heropenen tot 20.00 uur.

Lees bericht

Studenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht


KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

Lees bericht

Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid