Nieuwe maaltijdbox Green Chef voor verschillende levensstijlen


Maaltijdbox Green Chef samengesteld door diëtisten

Maaltijdbox - Nederland krijgt een nieuwe maaltijdbox, namelijk Green Chef. Een maaltijdbox die volledig is samengesteld door diëtisten om de gebruikers te ondersteunen in een bewust en gezond eetpatroon. Green Chef is sinds 2018 onderdeel van de HelloFresh Group en is actief de VS, het VK en Nederland.

Volgens onderzoek waarop de initiatiefnemers zich baseren wil  61% van de Nederlanders graag gezonder eten. Maar om dat vol te kunnen houden is er behoefte aan gevarieerde, gemakkelijke en gezonde recepten die aan persoonlijke voorkeuren voldoen. Green Chef wil dat invullen en biedt wekelijks 16 verschillende maaltijden aan waaruit recepten zijn te kiezen die aansluiten op persoonlijke voorkeuren en dieetwensen. Van vegan, vegetarisch, pescotarisch, flexitarisch, koolhydraatarm tot keto.

Naast het gegeven uit het eigen onderzoek dat Nederlanders in meerderheid gezonder willen eten, werd ook gevraagd wat gezond eten voor de ondervraagden gemakkelijker zou maken. De meerderheid (33%) gaf aan dat het helpt als gezonde recepten makkelijk en snel te bereiden zijn. Op de tweede plaats komt de mogelijkheid om maaltijden wekelijks in te plannen (31%) en tot slot speelt variatie in het gewenste eetpatroon een grote rol (24%).

Motivatie

Het onderzoek liet ook zien waarom Nederlanders een gezond eetpatroon niet volhouden. 72% slaagt er namelijk niet in om een gezond eetpatroon langer dan vier maanden vol te houden. Bijna de helft (49%) haakt binnen een maand af. De grootste redenen hiervoor zijn een gebrek aan motivatie (30%), inspiratie (20%) en tijd (18%), zo blijkt uit het onderzoek. "Door te koken met Green Chef kun je rekenen op de kennis van ons team van diëtisten en kun je erop vertrouwen dat wat je op tafel tovert, volledig past binnen je gewenste eetpatroon. Om je te motiveren en die motivatie vast te houden, zijn onze maaltijdboxen gevuld met gemakkelijk te bereiden, gevarieerde en smaakvolle recepten. En om je te blijven inspireren, staan er elke week 16 nieuwe recepten op het menu. Bovendien houd je meer tijd over, want de meeste gerechten staan al binnen een half uur op tafel.", Wieteke, director van Green Chef.

Persoonlijke manier

Hoewel een grote meerderheid (61%) van de Nederlandse bevolking een specifiek dieet volgt, heeft iedereen zo zijn eigen voorkeuren en dieetwensen. Green Chef biedt daarom zes verschillende menuvoorkeuren waaruit je kunt kiezen om aan jouw persoonlijke wensen te voldoen. Alle gerechten bevatten de juiste voedingswaarden en minimaal 250 gram groenten, waarmee ze voldoen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Bron: Green Chef/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Supermarkt-app Crisp en maaltijdbox De Krat gaan samen

Overname - App-only supermarkt Crisp en maaltijdbox De Krat gaan voortaan samen verder. Met de overname kan Crisp haar klanten een nog completere variatie aan gemaksopties bieden, zo laat Crisp weten. Door de overname kunnen de klanten niet alleen bij Crisp terecht voor de dagelijkse boodschappen, recepten en kant-en-klare maaltijden uit eigen keuken, maar ook kiezen voor een maaltijdbox met...

Lees bericht


‘Nederlander beknibbelt op kerstdiner vanwege inflatie’

Onderzoek – Een kleiner gezelschap aan de eettafel en een minder luxe kerstmenu. Dat is het gevolg van de inflatie dat ook mensen parten speelt tijdens de feestdagen. Volgens onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh leveren de hoge prijzen van voedsel de Nederlander wel degelijk zorgen.

Lees bericht
Nederlander legt steeds vaker groente op de barbecue

Onderzoek - Meer dan één derde (39%) van de Nederlanders geeft aan meer te barbecueën in vergelijking met voorgaande jaren. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren ligt er nu steeds vaker groente op de bbq. Bijna een kwart (24%) van de Nederlanders is met minder vlees gaan barbecueën, zo blijkt uit recent onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid