Nieuwe naam en categorieën bij Lekkerste Wedstrijden 2022


Winnaars van een eerdere De Lekkerste wedstrijden op de Horecava, die van Loaded Fries. Voortaan heten die wedstrijden nu 'NK De Lekkerste...' / Foto bij: Tamara Verheij

Vakwedstrijden - Stichting de Lekkerste Wedstrijden heeft de inschrijving voor 2022 geopend en introduceert een aantal nieuwe categorieën. Het evenement krijgt tevens een nieuwe naam, die zowel de competitie als de deelnemers meer erkenning geven.

Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseert in januari 2022 acht wedstrijden op de Horecava. Tijdens de vierdaagse beurs in RAI Amsterdam vinden twee wedstrijden per dag plaats. De organisatie wil elke categorie op die manier extra ruimte geven. "We kiezen voor een beperkt aantal wedstrijden om daarmee iedere competitie de juiste aandacht te schenken", zegt Bernd Beekman, manager van de Lekkerste Wedstrijden.

Vegan Burger en Italiaanse dag

De organisatie introduceert drie nieuwe categorieën in 2022. Ten eerste krijgt de burgerwedstrijd een vegan variant. Dit is een toevoeging die inspeelt op de trend van plantaardige gerechten. Daarnaast komt een Italiaanse dag met pizza’s en pasta’s. De pizzawedstrijd organiseert Stichting de Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Pizza Profs.

Nederlands Kampioenschap

Verder krijgt het evenement een nieuwe naam. Kandidaten die zich inschrijven, doen vanaf nu mee aan het Nederlands Kampioenschap. Beekman: "Daarmee willen we het evenement en de deelnemers het aanzien geven dat ze al jaren verdienen." De wedstrijd Lekker Anders behoudt zijn originele naam. "Want die moet gewoon lekker anders blijven." Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats tijdens de Horecava 2022, van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari.

Inschrijven voor 2022

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven op de website van Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Het wedstrijdschema wordt later bekendgemaakt.

Bron: Lekkerste Vakwedstrijden/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsItaliaanse pizzachef Renato Bosco in jury eerste NK Pizza Bakken

Wedstrijd - De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt met de komst van de Italiaanse pizzachef Renato Bosco als jurylid internationale allure. Het wordt de eerste keer dat het NK Pizza Bakken wordt gehouden. Ook  SVH Meesterkok Robert Kranenborg heeft zitting in de jury.

Lees bericht

Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees bericht

Inschrijving eerste NK Pizza Bakken 2022 gestart

Wedstrijd - Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het allereerste NK Pizza Bakken 2022 op dinsdag 11 januari 2022. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs tijdens de Horecava in Amsterdam deze krachtmeting voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving is deze maand gestart.

Lees bericht


Platform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren

Platform – Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht, is samen met verschillende partners uit de horecabranche, vandaar gestart met het landelijke platform Pizza Profs. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis en tevens het product pizza als voedzaam culinair product  op de kaart te zetten.

Lees bericht

HMSHost zes keer succesvol bij de Lekkerste Wedstrijden

Wedstrijden – HMSHost is de absolute kampioen als het gaat om het afleveren van winnaars bij de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava. Woensdag 15 januari stonden er maar liefst zes HMSHost winnaars op het podium. In de categorie ‘On the move’ wisten medewerkers van horecabedrijf HMS beslag te leggen op zowel de eerste als de tweede plek. Ook in de categorie ‘Lekker...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid