Nieuwe steunmaatregelen voor ondernemers


Steun - Het kabinet maakt vanmiddag zes nieuwe maatregelen bekend die ondernemers extra steun moeten geven in de huidige coronacrisis. Zo wordt onder meer de werkkostenregeling versoepeld, mogen ondernemers bij omzetdaling van een lager gebruikelijk loon uitgaan en is de DGA-taks uitgesteld. Dat meldt ondernemersvereniging ONL.

De maatregelen betekenen extra financiële steun voor ondernemers. Zeker na de persconferentie van premier Rutte op 21 april was er teleurstelling bij ondernemers omdat er niets werd gezegd over extra maatregelen en er uitsluitend werd gesproken over de verlenging van de horecasluiting. Het pakket wat nu is overeengekomen moet zorgen voor extra verlichting.

Meer budget

Met de werkkostenregeling kan de werkgever belastingvrij een waardering aan werknemers geven, zoals een relatiegeschenk of het organiseren van een bedrijfsuitje. Eerder was opgeroepen deze regeling te versoepelen. En met succes. De vrije ruimte die werkgevers hebben om deze onbelaste vergoedingen te geven wordt eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3% voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. Dit levert volgens ONL 200 miljoen extra ruimte op voor ondernemers. Ook geeft deze maatregel een extra boost aan zwaar getroffen sectoren, zoals de horeca- en evenementenbranche, om in de toekomst snel weer op gang te komen.

Meer perspectief

Naast de eerder gemelde maatregelen mag nu ook het verlies van 2020 verrekend worden met de betaalde vennootschapsbelasting van 2019. De maatregelen zijn bekend gemaakt na constructief overleg met staatssecretaris Vijlbrief van Financiën, meldt ONL. Het pakket nieuwe belastingmaatregelen geeft ondernemers, van de zzp’er tot de directeur-grootaandeelhouder (DGA), meer vertrouwen en perspectief in deze vaak uitzichtloze tijd, aldus ONL is een verklaring.

Bron: ONL/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aangenomen Kamermoties bieden perspectief voor extra noodhulp horeca

Coronacrisis – De Tweede Kamer wil, dankzij een ingediende motie van de VVD en D66, snel duidelijkheid van de regering over de aanvulling op het lopende steunpakket voor de horeca, specifiek rondom de doorlopende vaste lasten. Daarnaast pleiten ChristenUnie en CDA voor een onderzoek naar de mogelijkheden of én hoe de vaste bedrijfskosten kunnen worden vergoed.

Lees bericht


Coop en cateraar Hutten vinden elkaar in crisistijd

Coronacrisis – ‘Samen maak je het verschil’, met die gedachte hebben supermarktketen Coop en cateraar Hutten elkaar gevonden in een aantal gezonde paasgerechten. In een tijdsbestek van elf dagen werden door de twee partijen vijf producten samengesteld die verkrijgbaar zijn in alle Coop-supermarkten en ook nog eens gepromoot worden in de paasfolder; een klein huzarenstukje als je bedenkt hoeveel tijd dat...

Lees berichtSPAR university wil ziekenhuizen gaan helpen

Retail – De tien locaties van SPAR university willen hun steentje bijdragen aan – wellicht – de grootste internationale crisis van dit decennium. Daarom heeft het bedrijf besloten haar teamleden beschikbaar te stellen voor ziekenhuizen, maar ook andere organisaties.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid