Nieuwe steunmaatregelen voor ondernemers


Steun - Het kabinet maakt vanmiddag zes nieuwe maatregelen bekend die ondernemers extra steun moeten geven in de huidige coronacrisis. Zo wordt onder meer de werkkostenregeling versoepeld, mogen ondernemers bij omzetdaling van een lager gebruikelijk loon uitgaan en is de DGA-taks uitgesteld. Dat meldt ondernemersvereniging ONL.

De maatregelen betekenen extra financiële steun voor ondernemers. Zeker na de persconferentie van premier Rutte op 21 april was er teleurstelling bij ondernemers omdat er niets werd gezegd over extra maatregelen en er uitsluitend werd gesproken over de verlenging van de horecasluiting. Het pakket wat nu is overeengekomen moet zorgen voor extra verlichting.

Meer budget

Met de werkkostenregeling kan de werkgever belastingvrij een waardering aan werknemers geven, zoals een relatiegeschenk of het organiseren van een bedrijfsuitje. Eerder was opgeroepen deze regeling te versoepelen. En met succes. De vrije ruimte die werkgevers hebben om deze onbelaste vergoedingen te geven wordt eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3% voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. Dit levert volgens ONL 200 miljoen extra ruimte op voor ondernemers. Ook geeft deze maatregel een extra boost aan zwaar getroffen sectoren, zoals de horeca- en evenementenbranche, om in de toekomst snel weer op gang te komen.

Meer perspectief

Naast de eerder gemelde maatregelen mag nu ook het verlies van 2020 verrekend worden met de betaalde vennootschapsbelasting van 2019. De maatregelen zijn bekend gemaakt na constructief overleg met staatssecretaris Vijlbrief van Financiën, meldt ONL. Het pakket nieuwe belastingmaatregelen geeft ondernemers, van de zzp’er tot de directeur-grootaandeelhouder (DGA), meer vertrouwen en perspectief in deze vaak uitzichtloze tijd, aldus ONL is een verklaring.

Bron: ONL/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NHN is nieuwe belangenbehartiger in de horeca

Cafetaria – ‘Een nieuwe stem in de horeca.’ Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland ‘(NHN) zich sinds dinsdag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden met hun ‘torenhoge energierekening. Maar NHN wil ook een eigentijds alternatief als belangenbehartiger in transitietijd.

Lees bericht



Ontbreken aan perspectief breekt Spar-ondernemer Binneveld op

Interview - Met de sluiting van de universiteiten, moest Erwin Binneveld ook zijn negen Spar University-locaties sluiten. Inmiddels zijn alle locaties weer een paar weken open. De afgelopen periode heeft hij zich met regelmaat kritisch uitgelaten over de coronamaatregelen van het kabinet. Niet de maatregelen op zich, maar het gebrek aan perspectief dat ondernemers wordt geboden raakt hem.

Lees bericht

‘Help de Horeca’ levert ruim 3,7 miljoen op

Coronasteun - Ruim 80.000 waardebonnen zijn er verkocht voor de actie 'Help de Horeca'. Daarmee heeft het initiatief om de horeca te steunen in coronatijd in ruim elf weken maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd. De actie is deze week geëindigd.

Lees bericht


Aangenomen Kamermoties bieden perspectief voor extra noodhulp horeca

Coronacrisis – De Tweede Kamer wil, dankzij een ingediende motie van de VVD en D66, snel duidelijkheid van de regering over de aanvulling op het lopende steunpakket voor de horeca, specifiek rondom de doorlopende vaste lasten. Daarnaast pleiten ChristenUnie en CDA voor een onderzoek naar de mogelijkheden of én hoe de vaste bedrijfskosten kunnen worden vergoed.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid