Nieuwe trend? Stoepvertisement


Promotie – Wat doe je als je wilt opvallen, of mensen wilt bereiken die nu bij andere winkels hun inkopen doen? Precies dan wil je opvallen en ze de weg wijzen naar je eigen winkel. Dat is exact wat de nieuwe Dekamarkt in Veenendaal doet met de klanten, die nu bij de Jumbo kopen. Dekamarkt laat de Jumbo-klant met stoepvertisement zien welke kant ze op moeten lopen, of fietsen.

De term stoepvertisement is nieuw. Het zou ook stoeppromo kunnen heten, of trottoirbranding. Veilig Verkeer Nederland is er een paar jaar geleden mee begonnen, om de schoolgaande jeugd te wijzen op het hebben van deugdelijke verlichting op fiets en scooter. Met de kreet  ‘Zet je licht aan’ werden beeldmerken en teksten op trottoirs en stoepen gespoten. Met lichtgevende verf, die na verloop van tijd verwaterde, zodat het wegdek weer terug keerde in de oorspronkelijke staat.

Hogedrukspuit

DekaMarkt doet het niet met een spuitbus, maar met een sjabloon en de hogedrukspuit. Op de stoep zien voorbijgangers duidelijk het beeldmerk met de aanwijzing waar ze naar toe moeten. Ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam, want er hoeft niets aan materialen te worden weggegooid. Het is een goedkope manier van reclamemaken en vergelijkbaar met de borden op de lantaarnpalen, waar nu vaak fastfoodketen elkaar beconcurreren.

Stoepvertisement is alleen afhankelijk van het weer. Het is ongeveer drie weken zichtbaar, maar wellicht net zo effectief als andere reclame-uitingen. Alhoewel je nog genoeg jeugd zonder verlichting in het donker ziet rondfietsen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJumbo scherpt strategie aan en vernieuwt topstructuur

Formulenieuws - Op basis van een uitgebreide strategische analyse heeft Koninklijke Jumbo Food Groep haar nieuwe Meerjarenplan geïntroduceerd met daarin een aanscherping van de koers. De nieuwe strategie is erop gericht de sterke positie van Jumbo verder uit te bouwen in zowel de winkels als online. Tegelijkertijd past het bedrijf haar topstructuur aan. Dat meldt de supermarktketen donderdag in...

Lees bericht

Negende Jumbo Foodmarkt opent in Dordrecht

Formulenieuws – Inwoners van Dordrecht kunnen vanaf woensdag terecht in de nieuwe Jumbo Foodmarkt in winkelcentrum Sterrenburg. Het gaat om de negende foodmarkt in Nederland en betreft een franchiselocatie, die gerund wordt door het ondernemers-duo Jan-Willem en Jeroen Lemkes.

Lees bericht

Jumbo en NOC*NSF gaan sporters gezonder leren eten

Samenwerking- Sporters helpen gezonder te leven én beter te presteren. Dat is het doel van de verregaande samenwerking die Jumbo Supermarkten en NOC*NSF met elkaar aangaan op het gebied van gezonde voeding en sport. De partijen hebben hiervoor een nieuw leerprogramma over voeding, gezondheid en sport ontwikkeld voor trainers en coaches: Jumbo Foodcamp.

Lees bericht


Gr8 opent deuren derde La Place op Maastricht Airport

Formulenieuws - La Place Maastricht Airport opent op dinsdag 7 december haar deuren naast het GR8 Hotel. Reizigers en bezoekers uit Maastricht en omgeving kunnen elke dag in het nieuwe restaurant terecht voor ontbijt, lunch en diner of een tussendoortje. De vestiging valt onder de vlag van Gr8, die eerder het restaurant van La Place in Bergen op Zoom en La...

Lees bericht

Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid