NK Cocktailkampioenschappen terug op Horecava
_1080_721_90.jpg)
Wedstrijd – De Nederlandse Cocktailkampioenschappen (NK) keren in januari 2026 terug op Horecava. De kampioenschappen, georganiseerd door de Nederlandse Bartenders Club (NBC), bestaan uit twee onderdelen: de Nationale Cocktail Competitie (NCC) en de Nationale Longdrink Competitie (NLC).
Na jaren van afwezigheid maken de wedstrijden hun entree op de plek waar ze ooit begonnen. “Horecava is dé plek om bartending als vak te tonen aan een breed professioneel publiek,” aldus NBC-voorzitter Richard Zijlstra. “We laten zien hoe ver bartending zich heeft ontwikkeld: van vakmanschap en smaakbalans tot creativiteit en flair.”
Het NK wordt verspreid over twee dagen georganiseerd. Deelnemers – allen aangesloten bij de NBC – worden beoordeeld op technische uitvoering, presentatie, garnituur, netheid én smaak. Naast de reguliere rondes kunnen aanvullende onderdelen als blindproeverijen en speedrondes worden toegevoegd.
Internationale wedstrijden
De winnaars vertegenwoordigen Nederland op internationale podia: de World Cocktail Championship en het European Cocktail Championship van de International Bartenders Association (IBA). Behalve de nationale titels zijn er geldprijzen en de prestigieuze NBC-wisseltrofeeën te winnen.
Prominente plek
Met deze terugkeer krijgt het bartendersvak opnieuw een prominente plek op de beursvloer. “Cocktails zijn een vast onderdeel van het moderne horeca-aanbod,” zegt Horecava-directeur Florentine Rijkmans. “Het NK onderstreept die ontwikkeling en inspireert horecaondernemers met vakwerk op topniveau.”
NBC
De Nederlandse Bartenders Club is sinds 1949 de officiële beroepsvereniging voor bartenders en medeoprichter van de IBA.
Bron: Horecava/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtTer Marsch & Co wint met loaded fries opnieuw NK wedstrijd
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn ‘Bali Spice Fries’. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtWildland Zoo wint wedstrijd om Lekkerste Vegan Burger
Wedstrijd - Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn ‘Momma Dunia’. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Lees berichtMariusz Olesiński winnaar NK Lekkerste Pasta 2025
Wedstrijd - Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.
Lees berichtBas Diks wint het NK Lekkerste Broodje 2025
Wedstrijd - Bas Diks van cateraar Diks Authentiek Culinair in Harreveld heeft tijdens de Horecava de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje gewonnen. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.
Lees bericht