NK Vegan Barbecue 25 september bij De Groene Afslag


Wedstrijd – Op 25 september wordt het Nederlands Kampioenschap Vegan Barbecue gehouden bij circulaire ontmoetingsplek De Groene Afslag. Het kampioenschap wordt door het plantaardige merk Vegan Masters georganiseerd, samen met De Groen Afslag in Laren.

Met dit NK willen de organisatoren chefs uitdagen hun mooiste culinaire gerechten aan het publiek te tonen en hiermee veganistisch barbecueën op de kaart te zetten. Een jury onder leiding van radio DJ Giel Beelen selecteert uit alle deelnemers de winnaar, die zich Nederlands Kampioen Vegan Barbecueën mag noemen.

Aanleiding om dit NK te organiseren is te laten zien hoe breed de mogelijkheden zijn wanneer men kiest voor volledig plantaardige ingrediënten tijdens het barbecueën. Oprichter Danny Galiart van Vegan Masters: “Bij een traditionele barbecue zijn het de kruiden, specerijen en groenten die de smaak brengen. Wat nu als we het dierlijke aspect achterwege laten en juist die ingrediënten op de voorgrond laten treden?” Doel van de organisatoren is dat zij worden verrast. Zij rekenen op ‘mind-blowing’ inzendingen.

Lekker, maar ook duurzaam

En bij de ingrediënten houdt het niet op. Zo zet de organisatie ook in op het duurzaam gebruik van brandstof door te kiezen voor kokosbriketten. Hierdoor is tot 3 keer minder brandstof nodig. Voor kokos worden geen bomen gekapt, want de briketten worden gemaakt van reststromen. Verder wordt brandstofgebruik ook beperkt tot het broodnodige. 

Twee inzendingen per deelnemer

De jury zal zich tijdens het NK buigen over twee inzendingen per deelnemer. De eerste is een barbecue plate, een bord met verschillende gerechten die samen een compleet barbecue menu vormen, inclusief bijgerechten en sauzen. De tweede inzending is een signature burger, als het ultieme barbecuegerecht. De totaalscore van beide inzendingen bepaalt wie Nederlands Kampioen Vegan Barbecueën wordt. Het NK zal plaatsvinden op zaterdag 25 september bij De Groene Afslag in Laren. Inschrijven kan via www.nkveganbbq.nl.

Bron: Vegan Masters/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga

Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.

Lees berichtNog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht

Meatless Farm lanceert drie nieuwe horecaproducten

Vegetarisch - Meatless Farm, introduceert na de plantaardige Aziatische borrelsnacks, nu drie nieuwe producten voor de horeca en groothandel. De lijn omvat een drietal hoofdmaaltijden, te weten Aziatische gehaktballetjes, kiploze stukjes en gehaktloze braadworst.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid