No waste-restaurant Instock bestaat 3 jaar


Formulenieuws – Instock, wat ooit begon als klein initiatief om voedselverspilling tegen te gaan van een aantal Albert Heijn-medewerkers is nu uitgegroeid naar een bedrijf met drie vaste locaties, een foodtruck, een kookboek en eigen Instock-producten. Het 'no waste-restaurant' Instock bestaat 3 jaar. De initiatiefnemers Freke, Bart, Selma en Merel hadden nooit kunnen bevroeden, toen zij het Instock pop-up restaurant op het Westergasterrein in Amsterdam opende, dat er in drie jaar al zoveel gerealiseerd zou zijn. Ook het aanbod aan 'overdadige supermarktproducten' in de restaurants is drastisch veranderd. Een jaar geleden bestond de 'oogst van de dag' uit slechts enkele geredde ingrediënten, waaruit gerechten werden gemaakt. Nu is het aanbod zodanig dat de chefs de ruimte hebben om elke week een nieuw themamenu te bedenken. Webshop Ook produceert Instock sinds enige tijd eigen producten, zoals bier en granola. Deze producten zijn nu ook te koop in een webshop. Bij LoopedGoods, een nieuwe circulaire webshop met Nederlandse producten, zijn de producten (de biertjes, ons kookboek, de granola en de tote bags, red.) van Instock te bestellen. Bestellingen gedaan voor twee uur 's middags, worden diezelfde dag nog verzonden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid